2019. február 23., szombat, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban15:47 Szintén családtámogatási programmal kampányol a lengyel kormánypárt - a fiataloknak és a nyugdíjasoknak ís ígérnek15:31 A szemkilövetővel is kész együttműködni az LMP, csak a Fidesz és a Mi Hazánk logója lesz nekik vállalhatatlan14:42 Tele a tb-kassza: másfél milliárd forintból kutatgatják az északkelet-magyarországi cigányok egészségi állapotát
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Polgármester: Voltak segítői Horák Nóra gyilkosának

Répás József nem kér bocsánatot a roma erőszak elleni kijelentése miatt.
 
Nem kér bocsánatot Répás József, Kiskunlacháza a polgármestere annak kapcsán, hogy kiderült, nem roma volt a 14 éves Horák Nóra gyilkosa. A tinédzser lányt tavaly ősszel erőszakolták és fojtották meg a településen, és az eset után szervezett demonstráción a polgármester úgy fogalmazott: elég volt a romabűnözésből.

Nem csak Nóra miatt

Répás József az ATV Jam című műsorában elmondta: nem csak emiatt a konkrét eset miatt demonstráltak, hanem az azt megelőző hónapokban elszaporodott erőszakos bűncselekményeik miatt, amelyek egy része a helyi romák egy adott csoportjához volt köthető.

- Aki azon a demonstráción részt vett, illetve a beszédemet értékelte, láthatta, hogy nem kizárólag Horák Nóra miatt jöttünk össze, ráadásul több fórumon is kijelentettem, hogy nem tudom, milyen származású Nóra gyilkosa – mondta a műsorban Répás.

A gyilkosságot követően a településen gyorsan elterjedt, hogy az Sz. család tagjai a tettesek. A három megvádolt cigányfiú azonban önként vállalta a hazugságvizsgálatot, és önként adott DNS mintát, melyek alapján kiderült: nem ők az elkövetők. Ezzel kapcsolatban a polgármester a műsorban azt mondta, nem ő vádolta meg a fiatalokat, azonban tény, hogy az érintettek magatartása több esetben is kívánnivalót hagyott maga után, ami előidézhette, hogy a lakosság egy része rájuk gondolt.

Voltak segítői

Répás József azt is elmondta, meggyőződése, hogy az ügy tartogat még meglepetéseket, ugyanis a gyilkossággal egyedül gyanúsított P. Józsefnek lehettek bűntársai - akár magyarok, akár romák. Répás azt mondta, szerinte a rendőrség vizsgálni fogja az elkövető baráti körét.

A rendőri vezetők pénteken arról számoltak be, hogy a gyilkosság helyszínén talált szőrök alapján már körülbelül másfél-két hónapja feltételezték, hogy vöröses hajú lehet a támadó, így szűkült a kör a lány ismerősei között. P. József beismerő vallomásában azt mondta: a gyilkosság napján eldöntötte: megerőszakolja az első lányt, akivel találkozik. Tettére egyelőre nem adott magyarázatot.

A részletekkel kapcsolatban kiderült: P. aznap este egy szomszédos faluban volt a barátaival, este kocsival jöttek vissza Kiskunlacházára. A városba érve gyalog indult el háza felé. Útközben összetalálkozott az éppen a diszkóból hazafelé tartó Nórával, aki önként indult el vele a kiserdőbe. Menet közben a lány cigizett, ez is azt bizonyítja, hogy találkozásukkor még nem volt szó kényszerítésről. Mintegy 60-70 méter megtétele után azonban P. erőszakoskodni kezdett a lánnyal: célja egyértelműen a közösülés volt. Mint kiderült, a gyilkos azért fojtotta meg Nórát, hogy senki ne hallhassa meg a lány sikítását. A rendőrség határozottan állítja, hogy P egyedül követte el a brutális gyilkosságot, segítői nem voltak.

Ki kérjen bocsánatot?

Miután kidrült, hogy a gyilkos nem cigány származású, Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke bocsánat kérésre szólította fel Répás Józsefet, és kilátásba helyezte, hogy jogi lépéseket tesznek esetleges elmozdításáért.

Répás ezzel kapcsolatban az ATV-ben azt mondta, szerinte inkább Kolompár Orbánnak kellene bocsánatot kérnie, mert több olyan, romák ellen elkövetett bűncselekmény esetén kiáltott rasszizmust, melyeknél utóbb kiderült, hogy az elkövető is roma volt.

- Egyértelműen megvádolta a magyar közösséget, ezért ki kellene állnia, és bocsánatot kellene kérnie a többségi társadalomtól – fogalmazott a polgármester.

Horák Nóra tragédiájával kapcsolatban pedig kijelentette: egy tizennégy éves lánynak este 8 órakor otthon a helye.

(atv.hu)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready