Az alábbi, kötelező jellegű, kitűnő Magyar Nemzet-cikkben számtalan új, eddig sehol sem megjelent hír található; többek között arról, hogy cigányaink (akik származását az írás egyértelműsíti) Tóalmáson is gyilkolni akartak.

A Tiszakürt-Bogarason történt támadásról is új információkat közöl az anyag: kiderült, hogy az egyik rendőr súlyosan megsérült (ez az igen fontos elem hiányzott a SZOLJON tegnapi híréből). „Köszönjük”, bűnpártoló balliberális „értelmiségünk”, bíráink (pl. a mi áldott jó Dobrozsi Gabriellánk), köszönjük, TASZ, Hell István, „Magyar” Elemér és cociológusaink (az egy szem Németh György és Solt Ágnes kivételével)!

A cikk, mint mindig, elsőként nálunk olvasható a világhálón, mivel saját szkennelésű.

Szaporodó támadások a rendőrök ellen

Egyre gyakrabban fordulnak a bűnelkövetők rendőrök ellen. Csak a hét elején két újabb eset rontotta az amúgy sem hízelgő statisztikát. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszakürt-Bogarason szerdán igazoltatás során támadtak járőrökre — egyikük súlyosan megsérült —, míg a Pest megyei Tóalmáson rablás elkövetői vágtak arcon rendőröket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai sötét képet festenek a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményének változásáról: 2006-ban 329 esetben, 2008-ban 360, míg tavaly 407 esetben támadtak rendőrökre. A statisztikai adatok most tovább romlottak, hiszen szerdán késő este két alkalommal fordultak intézkedő rendőrök ellen. (Kuruc.info: mindeközben a kormány pofátlanul a szemünkbe hazudja azt – például a Népszabadságban a mi(!) pénzünkön lehozott hirdetésekben –, hogy folyamatosan javulnak a statisztikák, soha nem volt ilyen jó a közbiztonság Magyarországon, mint ma stb.)

Az egyik eset a Pest megyei Tóalmáson történt. Egy idős hölgy este 11 óra körül arra lett figyelmes, hogy valakik az előszobájában pénz után kutatnak, ezért értesítette szomszédait. Balla János és fia, Zsolt — akik a helyi polgárőrség tagjai — a hölgy segítségére sietettek. Először az apa lépett a helyiségbe, ahol az egyik betörő éppen az asszony fejét ütötte ököllel. — Az elkövető rövid idő leforgása alatt a felismerhetetlenségig összeverte az idős hölgy arcát. A betörőt lerángattam a néniről, kihúztam az udvarra, ahol dulakodtunk. Az elkövető engem is arcon csapott, az orrom és a szemem alja be is dagadt — fakadt ki Balla János, aki hozzátette: a betörők a kiérkező rendőröket sem kímélték, két járőrt úgy arcon csaptak, hogy vérzett az orruk. Az asszonyt végül a mentők kórházba szállították, s azóta is az intenzív osztályon ápolják. (Kuruc.info: ez persze nem érte el a cigányfajvédő, balliberális kormánysajtó ingerküszöbét. Bezzeg ha valaki csúnyán néz az orkokra, akkor máris jön az egészoldalas Ónody-Molnár Dóra-opusz a Népszabadságban meg húszperces blokk a Tel-aviv2 Naplójában és a „Magyar” Televízióban…)

A néni életét egyértelműen a helyszínre érkező polgárőrök mentették meg. Ha ők nem tartják vissza a két cigány (Kuruc.info: egyéb kérdés?!) férfit, akkor az idős hölgy meghalhatott volna, az egyik szeme így is súlyosan károsulhatott — jegyezte meg lapunknak Urbán Pál, a tóalmási polgárőrség vezetője, aki jelezte: két munkatársát mindenképpen kitünteti.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is. — A nagykátai rendőrkapitányság bűnügyi osztálya rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást F. Tibor 44 éves tóalmási, valamint K. Sándor 23 éves turai lakos ellen. A kér férfit a rendőrség őrizetbe vette. A sértett az elsődleges vélemény szerint 8 napon túl gyógyuló sérülést, az egyik szomszéd a dulakodás során hámsérülést szenvedett — tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Beluzsárné Belicza Andrea szóvivő kérdésünkre megjegyezte, együtt éreznek azokkal a kollégáikkal, akiket intézkedés közben bántalmaznak. — Felháborító, hogy egy utcán intézkedő rendőrnek nincs akkora tekintélye, hogy bántalmazás nélkül el tudja végezni a munkáját — tette hozzá.

Intézkedő rendőröket támadtak meg Tiszakürt-Bogarason is. A kunszentmártoni rendőrkapitányságra szerdán késő este érkezett bejelentés arról, hogy egy személygépkocsi nekiment Tiszakürt-Bogarason egy ház kerítésének, majd elhajtott. A kiérkező két rendőr a bejelentő meghallgatása után a helyszín közelében egy személygépkocsi vezetőjét igazoltatta. Az intézkedés közben az egyik férfi kiszállt a gépkocsiból, és az igazoltató rendőr őrmesterhez lépett, és megpróbálta kivenni a kezéből az okmányokat, majd dulakodni kezdett. Ekkor a két járőr a földre kényszerítette és éppen meg akarták bilincselni, amikor az autóban még bent ülő két férfi kiugrott a kocsiból és hátulról az egyenruhásokra támadt. A három támadó megpróbált elmenekülni, de a verekedésben súlyosan megsérült őrmester társával együtt a menekülők után eredt, és elfogta a támadókat. A 29 éves, 18 éves és 17 éves tiszakürti férfit őrizetbe vették, és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt eljárást indult.