Hat gyanúsítottat vettek őrizetbe a rendőrök a Porcsalmán csütörtökre virradóra történt támadással kapcsolatban. A bántalmazáskor egy ember meghalt, kettő pedig kórházba került - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
A Mátészalka és Csenger között fekvő településen többen ütő- és szúrószerszámokkal felfegyverkezve támadtak rá egy család Lehel közi házára az éjszaka, s a 34 éves családfőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette - mondta Fülöp Gergely.
A százados tájékoztatása szerint a támadók - egy 43 éves férfi, 29 éves felesége, 16 és 17 éves fia, 15 éves lánya és 23 éves sógora - közösen döntötték el, hogy egy korábbi, pontosan nem tisztázott sérelem miatt elégtételt vesznek a tőlük néhány háznyira lakó családon. Miután némi alkoholból bátorságot merítettek, baltát, késeket és más ütőszerszámokat ragadtak és rátörtek szomszédjaikra.
A halálra vert családfő mellett súlyosan megsérült a férfi felesége és a lánya, ők és egy 16 éves fiú végül az ablakon át menekültek el a támadók elől. A gyilkosságot végignézte az áldozat másik, 10 éves fia, őt nem bántották az elkövetők - tette hozzá Fülöp Gergely.
A feltételezett támadókat még éjszaka előállították a mátészalkai rendőrök. A nyomozást a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanújával folytatja le, s csütörtök délután hat gyanúsítottat őrizetbe vett. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt, majd elrejtett eszközöket.
(MTI)