Megvertek és kétszer hátbaszúrtak éjszaka egy férfit a Deák Ferenc utcában
Életveszélyes sérüléssekkel ment be éjszaka a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra segítséget kérni az a férfi, akit négy ismeretlen támadott meg a fehérvári Deák Ferenc utca - Martinovics utca kereszteződésében. A fehérvári járőrök rövid idő alatt az elkövetők által hátrahagyott vérnyomok alapján jutottak el a tettesekig, akiket el is fogtak. Jelenleg mind a négyen őrizetben vannak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres biztonsági őrei március 21-én 23 óra 53 perckor figyeltek fel a kapuban egy férfire. Az 56 éves fehérvári férfi - vérző háttal - tőlük kért segítséget. Elmondta, hogy a közeli Martinovics utcai kereszteződésnél támadták meg négyen. A földre teperték, ütötték, rúgták, majd elvették szatyrát, benne egy konyakkal és egy borral, majd kétszer hátba szúrták. A férfi – akinek tüdejét érték a szúrások - életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az őrök azonnal mentőt hívtak hozzá, akik a Fejér Megyei Szent György kórházba szállították.

A helyszínre küldött járőrök bravúros leleményességgel jutottak el és fogtak el a négy elkövető közül kettőt az Erzsébet utca egyik lakásában. A két rendőr ugyanis a bűncselekmény helyszínének közelében személykeresést hajtott végre, amikor az Erzsébet utcában feltűnt nekik, hogy csak egy társasházban ég villany az éjszaka közepén. A bejáratnál vércseppeket is találtak, ami elvezette őket egészen a tettesek által használt lakásig. A benn lévők egyike – a nyomozók feltételezése szerint - saját magát is megsértette a késsel, miközben megszúrta a sértettet.

A 18 és a 19 éves fiatalokat ott a lakásban fogták el a rendőrök. A házkutatás során a férfitől elvett szatyor is meglett, benne a konyakkal és a borral. Ezeket a nyomozók lefoglalták.

A társaság másik két tagját – egy 22 éves férfit és egy 17 éves fiatalkorút – szintén eljárás alá vonták a rendőrök. Ők mind a ketten többször voltak már büntetve korábban erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.

Az ügyet szakértők bevonásával a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. A nyomozók mind a négy személyt csoportos rablás és életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével gyanúsítják. Mind a négyük kihallgatása megtörtént, és jelenleg mind a négyen bűnügyi őrizetben vannak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyészségen kezdeményezi mind a négyük előzetes letartóztatását.
(Székesfehérvár portál)