Mivel egyetlen nem biztosan “cigánygyanús” esetben sem kiáltunk rögtön orkot (cigányhíreinket mindig alapos kutakodás, a helyiek hozzászólásainak, beszámolóinak összeszedése stb. után tesszük közzé), a V. kerületi késelésről szóló, eredeti beszámolónkat is az “Anyaország” (és nem a “Cigánybűnözés”) rovatunkban szerepeltettük.   

A Magyar Nemzet mai, az Interneten (mivel saját szkennelésű) először nálunk olvasható cikkéből egyértelműen kiderül, hogy a támadó (természetesen) cigány, ráadásul áldozatát, jó ork szokás szerint, hátulról szúrta le. Így akarta kirabolni mit sem sejtő célpontját (ne feledjük, kormosék számára a gádzsó élete értéktelen, az szabadon elvehető – akár 100-200 Ft-ért is)? Vagy menekülőben volt (már) a spanyol? Ki tudja – a lényeg az, hogy, finoman szólva, a kokeró nem volt sportszerű. Ahogy azon fajtatestvérei sem azok, akik hordában támadják le az amúgy is védekezésképtelen, idős embereket. Hiába, ez a mokka “kultúra”... Nem véletlen, hogy a fegyverforgatásban mindig is otthon levő, a hazájukat megvédeni kész finneknek olyan mértékben elegük van ezekből az ember alatti lényekből, hogy simán lelövik, ha bűnözésen kapják őket. Igen, jobb, életrevalóbb országokban így kezelik a cigánykérdést – a finnek is rájöttek már rég, hogy ezt a förtelmes, vérfertőzött, bűnöző népcsoportot egyszerűen képtelenség integrálni, a társadalom hasznos részévé tenni, tisztelet a sajnos nagyon kisszámú kivételnek.

Külföldit késeltek meg a fővárosban
Hátba szúrtak egy spanyol férfit szombaton késő este a főváros V. kerületében, 19 éves cigány támadóját a járókelők fogták le a mentők és a rendőrök megérkezéséig. Az 51 éves áldozatot életveszélyes állapotban szállították kórházba. A tettest őrizetbe vették. További két késelés miatt riasztották a rendőrséget a hét végén. 

Budapest belvárosában késeltek meg szombaton fél tíz körül egy információink szerint spanyol férfit. A Ferenciek tere felől az Astoria felé tartott a Kossuth Lajos utcában, amikor konyhakéssel hátba szúrták.

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapunknak tegnap elmondta, az 51 éves külföldit életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. A tettest a járókelők tartották vissza a mentők és a rendőrök kiérkezéséig. A 19 éves fiatalembert őrizetbe vették. Ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást, és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

A mentőket és a rendőrséget egy Angliában élő magyar értesítette, aki akkor hagyta el a Magyarok Házát, amikor négy-öt járókelő éppen a földre teperte az elkövetőt. Nagy Ernő lapunknak adott tájékoztatása szerint a cigány fiatal nagyon közel lakhat a helyszínhez, mert hamarosan megérkezett az anyja is. Mezítláb szaladt ki az utcára, hogy fia szabadon bocsátásáért rimánkodjon, de néhány perc múlva már utánahozta a papucsát egyik családtagja. A beszámoló szerint a tettest fogva tartó járókelők nem engedték szabadjára indulataikat, csak arra vigyáztak, meg ne szökhessen a támadó a rendőrség megérkezéséig. Mások az áldozat körül foglalatoskodtak, papír zsebkendőt szorítottak a hatalmas konyhakés okozta sebre, hogy csillapítsák a vérzést. A késelő indítékairól tegnap még nem tudott információval szolgálni a rendőrség.

Szintén a fővárosban egy veszekedő házaspár XIII. kerületi lakásába kellett kihívni szombaton a mentőket és a rendőrséget, miután a férj el akarta vágni felesége torkát. Az asszonyt életveszélyes állapotban vitték kórházba. A negyvenéves tettes elmenekült, de néhány óra alatt elfogták és őrizetbe vették. Ellene emberölési kísérlet miatt indult eljárás.

Szegeden is megkéseltek egy fiatalt a hét végén, a több szúrással életveszélyesen megsebesített áldozatra — szóváltás után — ismeretlenek támadtak rá egy szórakozóhely közelében — tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t. Az összeszurkált fiatalember betért a presszóba, de nem segítséget, hanem italt kért volna. A felszolgálónak tűnt fel, hogy vendége több sebből vérzik, és mentőt hívott.

(MN)