Az alábbi hírhez tartozó kép főszereplőinek bőr- és hajszíne mindent elmond. Ha bárkinek bármi kétsége lett volna... Érdemes megfigyelni azt is, hogy, bár igen brutális volt a gyilkosság (pl. 28 késszúrás), az egyik gyilkos szabadlábon van. Egészen elképesztő!
Brutális gyilkosság: tagadnak a gyanúsítottak

Pécs-Meszes | A tavaly Meszesen elkövetett gyilkosság vélt tetteseit, K. Tímeát, és B. Pétert nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolta meg az ügyészség, társukat, F. Pétert pedig bűnsegédlettel.


Amint arról hírt adtunk, tavaly januárban holtan találtak meszesi lakásán egy idős asszonyt. Több nap elteltével derült csak ki, hogy a nő gyilkosság áldozata lett. A helyszínen a háziorvos ugyanis azt állapította meg, hogy agyvérzésben halt meg az asszony – ezzel szemben a boncolás kiderítette, bántalmazták, s szúrások érték az áldozatot, a halál oka pedig fulladás volt.

A meszesi gyilkosság gyanúsítottjai (fotó: Löffler Péter)

Az ezt követően megindult nyomozás eredményeként őrizetbe vették K. Tímeát, B. Pétert, majd az utóbb szabadlábon védekező (Kuruc.info: tessék. Gyilkolt a cigány, de kiengedik az előzetesből. Miközben ha egy magyar környezetvédő meg merészel karcolni pár autót, már azért bevágják oda; a barcsi srácokat, ill. a pátkai polgárőröket meg nem is kell említenem [hivatkozások ITT]. És még mondja azt valaki, hogy a rendőrök, ill. a jogszolgáltatás nem diszkriminálja pozitívan orkékat...) F. Pétert.

Az egymással szoros kapcsolatban álló – a nő korábban B. Péter élettársa volt, majd F. Péter barátnője lett – társaság tagjai egy garázsban laktak a gyilkosság időpontjában. A vádirat szerint K. Tímea felment a későbbi áldozat lakására, azért, hogy megszerezze az ott található több százezer forintot. Később üzent F. Péternek, menjen utána. Ütlegelték, leszorították a nyakát, s egy soha elő nem került késsel 28-szor megszúrták az asszonyt (Kuruc.info: és még csodálkoznak az emberek, miért nem bánnánk, ha az összes deviánscigány [azaz az összes mokka 80-95%-a] felfordulna... Amikor ilyeneket olvas az ember, tényleg kinyílik a bicska a zsebében.). K. Tímea F. Pétert is odahívta, aki a nyomok eltüntetésében segített. Pénzt, értékeket, ágyneműket vittek el a lakásból – ezek a dolgok szintén nem kerültek elő. Mindhárman ártatlannak vallották magukat.

– Azt hittem, csak viccelnek a rendőrök, amikor megmondták, mivel gyanúsítanak – mondta a bíróságon K. Tímea. – Nem is ismertem az áldozatot, semmit nem tudtam róla.

Társai hasonlóképpen nyilatkoztak. B. Péter azt mondta, „meg akarták csinálni őket a rendőrök”, ami azt jelentheti, hogy szerinte mindenképpen rájuk akarták kenni a gyilkosságot.

A csütörtökre és péntekre kitűzött, következő tárgyalási napra összesen huszonnyolc embert idézett tanúként a bíróság. Egyelőre nem tudni, sor kerülhet-e ítélethirdetésre pénteken.

Az orvos a büntetőeljárásban nem érintett. A tisztiorvosi szolgálat az eset kapcsán korábban vizsgálatot indított. Schäffer Károly, dél-dunántúli regionális tiszti főorvos annak lezárta azt nyilatkozta lapunknak, az orvos szakszerűen, de nem kellő gondossággal járt el, így figyelmeztetésben részesítették. Hozzátette azt is, a döntést azzal indokolták, hogy a vonatkozó jogszabályban nincs előírva, hogy a halottat le kell vetkőztetni.