Az esetekről beszámoló panaszosok mind a kaposvári donneri városrészben élnek. A régi nyugodt környéket emlegetik. Amikor még öröm volt arra felé lakni. Azt nehezményezik, hogy csoportokban állnak kint nap mint nap a körforgalom körül a cigányok. Nem lehet közlekedni, mert belekötnek az arra járókba.
Az egy dolog, hogy az ott „élő” cigány családoktól nem lehet közlekedni, mert minimum beszólnak, engem példának okáért rendszeresen végigtapogatnak, és ha esetleg van bátorságom megkérni őket, legyenek szívesek arrébb menni, hogy ne kelljen az autók és buszok között mennem, még agyon is vernek. Terrorizálnak mindenkit a gyerekektől kezdve az idősekig. Mi csak épségben szeretnénk hazajutni - írja egy neve elhallgatását kérő Kapospont olvasó.
A nő azt mondja, neki is ugyanolyan joga van a járdán közlekedni, mint másnak. "Biztosították az itt élőket a rendszeres rendőri járőrözésről. Ők hol vannak? Én nem látom. " - teszi hozzá.
Tudjuk, hogy nekik sokkal több joguk van mindenhez, mint nekünk szimpla magyar embereknek, hiszen gond nélkül követhetnek el gyilkosságot, még egy „ejnye-bejnyét” sem kapnak érte. Ha esetleg az ember szeretné magát megvédeni, még őt csukják le, és a népes család pedig leszámol az érintett ember családjával. Jó lenne, ha történne valami, mert félünk" - írják a lakók.
Telefonon több jelzés is érkezett, hogy jogosítvánnyal nem rendelkező gyerekek rendszeresen száguldoznak és bandáznak az utakon. Szüleik pedig a körforgalom kellős közepén beszélik meg a mindennapos dolgaikat. Felháborodtak azon is, hogy kígyózó sorokban állnak az autók és a buszok dudálva, hogy méltóztassanak lehúzódni az autójukkal a körforgalom kijáratából.
Egyik olvasó azt a nemrégen életbe lépett rendeletet említi, miszerint nem tartózkodhatnának az utcán ilyen minőségben. Úgy tudom, a donneri körforgalomban térfigyelő kamera működik. Kérdezem én, magyar állampolgár, hogy mit figyel? Hogy lehet az, hogy senki nem látja, mi folyik itt - zárja levelét.
A lap megkérdezte a Kaposvári Rendőrkapitányságot az ügyben. Közleményükben azt írják: Kaposváron, a donneri városrészben körzeti megbízott teljesít szolgálatot, illetve a járőrök rendszeresen ellenőrzik a városrészt. Arra kérik az ott lakókat, amennyiben szabálysértésre, bűncselekményre utaló körülményeket tapasztalnak, azt jelentsék a rendőrség segélyhívó számán (107), hogy a rendőrség a jogsértéseket meg tudja szüntetni, illetve a jogsértést elkövetőkkel szemben fel tudjon lépni - zárul a pintéri rend őreinek magvas közleménye.
(Kapospont nyomán)