A Fővárosi Törvényszék 2014. április 17-i elsőfokú ítéletével kétmillió forint kártérítés és közel egymillió forint perköltség megfizetésére kötelezte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, miután 2006. október 26-án egy vidéki értelmiségi felrótta a Gergényi által jogellenesen "műveleti területté " nyilvánított Kossuth tér környékén posztoló rendőröknek, hogy - a véres október 23-ához hasonlóan - nincs rajtuk azonosító jelvény, és a rend éber őrei lerohanták, földre teperték, megbilincselték, kezét maradandó sérülést okozva megtekergették, majd öt órai időtartamra előállították.
Rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak, amelyben azonban felmentették a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt sértettet. A "fülkeforradalmi" váltás után kártérítési igényét a BM elutasította, nevetséges összeget ajánlva, ezért indított a jogsértett kártérítési pert.
A per érdekessége, hogy a rendőri szerveket képviselő jogtanácsosok körömszakadtukig védték a nyilvánvalóan jogellenes "intézkedést", és azzal mentegették Gergényi és társai rendőrterrorjának végrehajtóit, hogy a károsult civil a "műveleti területen" nem tett eleget a rendzavarás megszüntetésére vonatkozó felszólításnak, és számolni kellett azzal, hogy ha ilyen helyre téved, akkor így jár.
Megállt az idő a rendőri szervek jogi képviseleti osztályain a több száz kártérítési egyezség és ítélet után? Mi folyik itt, belügyminiszter úr?
Több mint 4 évvel a fülkeforradalom után még mindig több száz rendezetlen kártérítési igényt tartunk nyilván a 2002-2010 közötti jogsértések időszakából: egy részük 2006. október 23-i eredetű (a Kossuth téri és Nádor utcai jogellenes oszlatások áldozatai), más részük pedig a Bajtársiasság napi, 2009. július 4-én jogellenesen meghurcolt gárdistáké, hazafiaké.  Értük is folyik a nemzeti jogvédő küzdelem, amely előbb-utóbb sikerre vezet szakmai meggyőződésem szerint. Még mindig nem késő az ismét kétharmados többséget szerzett köröknek tisztességes egyezséget ajánlani. Ezt kívánná a jog és a tisztesség - írja közleményében dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.