A Zsidó Világkongresszus és több mint nyolcvan másik szervezet körülbelül ezer fő részvételével tüntetést tartott az ENSZ európai székháza előtt június 29-én. A tüntetők számos európai országból érkeztek Genfbe, hogy tiltakozzanak az ENSZ Emberjogi Bizottságának Izrael államot elítélő jelentése ellen, hiszen szerintük "Izraelt hibáztatni ma már sportnak számít".  A Közel-Kelet egyetlen demokráciáját érő nemtelen támadások elleni tiltakozáson a Hitgyüli is képviseltette magát (beszámolót itt közöltünk). Alább a Mazsihisz - szokás szerint - harag és részrehajlás nélkül elkészített magyarázata a tüntetés miértjéről:
A 2014-es gázai konfliktusról szóló jelentés elfogult, számos tényt figyelmen kívül hagy és Izraelt teszi felelőssé a 2014-es helyzetért, a civil áldozatokért.
Izrael 2005-ben kivonult a Gázai övezetből, ahol a Hamász terrorszervezet került hatalomra. A Hamasz a segélyeket és erőforrásait nem a saját civil lakosságára, hanem fegyverekre és terroralagutak ásására fordítja, minden létező eszközzel Izraelt támadja. Több ezer rakétát lőttek ki a zsidó államra, amelyik többször is megvédte magát, kifejezetten csak a terroristákat és infrastruktúrájukat célozva. A civil áldozatok minimalizálása érdekében Izrael mindent megtett, ezt egy nemrég publikált, nemzetközi szakértők és katonai vezetők által készített tanulmány is alátámasztja. A Hamász ezzel szemben a gázai lakosságot a tűzvonalban tartva, őket élő pajzsként használva felelős az áldozatokért.
Az ENSZ Emberjogi Bizottságának Izraellel szembeni elfogultságát az is jelzi, hogy eddig sosem vonták kérdőre a Palesztin Hatóságot, a Hamászt, a Hezbollahot, az Aszad-rezsimet vagy az Iszlám Államot az elkövetett terrorcselekményekért, népirtásért. Nem foglalkoznak azzal, milyen népirtás folyik Szíriában, Irakban, Szomáliában, Pakisztánban.
Kapcsolódó: