Dániel Péter és a Népszava gyűlölködőinek szentföldi megfelelői ismét héber nyelven üzentek az ottani keresztényeknek: „Jézus egy kurva fia”. Ezúttal a Sion hegyen álló ferences kolostor főbejáratán hagyták ott kézjegyüket. Simon Peresz már el is ítélte a cselekményt, miközben az izraeli rendőrség még nyomoz.
Zoom
„Jézus egy kurva fia” és „árcédula” (kép: Custodia Terrae Sanctae)
Zsidó gyűlölködők ma éjszaka ismét egy keresztény intézményt gyaláztak meg Izraelben: a jeruzsálemi Sion-hegyen levő ferences kolostor főbejáratára írták föl héber nyelven az „árcédula” szót és azt az üzenetet, miszerint „Jézus egy kurva fia”. Simon Peresz izraeli elnök már elítélte a legújabb kereszténygyalázást. Az izraeli rendőrség nyomozást indított a tettesek kézrekerítésére...
Zoom
A fölirat a kolostor kapuján távolabbról (kép: Custodia Terrae Sanctae)
A szentföldi ferencesek Sion hegyi kolostora alig néhány méterre épült attól a helytől, ahol a keresztény hagyomány szerint a Szűzanya elhunyt, pontosabban „elszenderült”. Itt mondta el Szent Péter a híres pünkösdi beszédét, itt jött el a Szentlélek pünkösdkor, illetve ezt időben megelőzve az utolsó vacsorát is ezen a hegyen költötte el az Úr a tanítványaival. A ferencesek Sion hegyi kolostora mellett áll a Dormitio templom és kolostor, amelynek altemplomában megcsodálhatjuk Muzsinszki Nagy Endrének az Árpád-házi szenteket is megjelenítő gyönyörű mozaikalkotását.
Zoom
Rendőrök a már megtisztított kolostorkapunál
A Sion hegyi ferences kolostor kékre festett vaskapuján a gyalázkodó föliratokat korán reggel egy palesztin alkalmazott vette észre, s a rendház főnöke azonnal értesítette az izraeli rendőrséget. A mocskolódó föliratot és a hírt néhány órával ezelőtt a szentföldi ferencesek hivatalos portálja, a Custodia Terrae Sanctae tette közzé. Az izraeli rendőrség közlése viszont arról szól, hogy eddig senkit nem tartóztattak le, nem hallgattak ki az üggyel kapcsolatban.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Kapcsolódó: