2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:55 Gyenge lesz az idei almatermés22:43 A nemzetközi helyzet fokozódik: Irán lefoglalt egy brit olajszállító hajót22:22 Addig mocskolódott a beszorult kezű tolvaj purdé anyja, hogy a katasztrófavédelem inkább törölte a bejegyzést21:47 Orosz üzenet Ankarának: ha Washington nem adja az F-35-ösöket, mi szívesen szállítunk Sz-35-ös vadászbombázókat21:21 Toroczkai az önkormányzati választásról: ott indulunk el, ahol van értelme20:35 Meghalt Heller Ágnes20:24 Eddig 12 ezren vették igénybe a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását19:45 Szelídebb húrokat pengetnek Salviniék - egyelőre marad az olasz kormány19:27 Hétfőn kezdődik a Szentendrei út felújítása18:50 Őfelsége szolgálatában?17:32 Nem is az oláh seregben harcoltak az "úzvölgyi" románok - bukaresti tanulmány támasztja alá a mi igazunkat17:21 Lemondott a koszovói kormányfő17:06 További emberölési ügyekben is vizsgálják a csantavéri bérgyilkos felelősségét16:48 Tovább mélyült az olasz kormányválság16:17 Merkel továbbra is állítja, hogy semmi baja
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Százezer gépre telepített kémprogramokat az NSA

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) szerte a világon - kivéve az Egyesült Államokat - mintegy százezer számítógépen helyezett el olyan kémprogramokat, amelyek segítségével azokat a komputereket is fel lehet törni, amelyek nincsenek rácsatlakoztatva az internetre - írta elektronikus kiadásában szerdán a The New York Times című amerikai napilap az NSA volt informatikusa, Edward Snowden által átadott dokumentumokra hivatkozva.
Az NSA évek óta használja ezt a technológiát, amelynek lényege az, hogy a gépekbe vagy az USB-csatlakozókba beépített parányi adókészülékek rádióhullámokat bocsátanak ki.
Ezeket az elemeket többnyire az NSA ügynökei, a gyártók vagy maguk a gyanútlan felhasználók építik be a számítógépbe vagy csatlakoztatják hozzájuk. Az adóegységek jelét olykor a tőlük akár több kilométerre lévő, bőröndnyi nagyságú vevőkészülékek fogadják, majd továbbítják az adatokat az NSA-központokba.
Ezzel az eljárással az NSA fel tudta törni azokat a számítógépeket is, amelyeket az Egyesült Államokkal ellenséges vagy éppen partneri viszonyban lévő országokban a kémkedés és hackertámadások elleni védelemmel próbáltak ellátni.
Az amerikai kémszolgálat így egyebek mellett a kínai és az orosz hadsereg, az európai uniós kereskedelmi szervezetek, a mexikói rendőrség és drogkartellek, valamint a terrorizmus ellenes harcban részt vevő szövetséges államok, mint Szaúd-Arábia, India és Pakisztán számítógépes rendszerében is tudott kutakodni.
Arra vonatkozó adatok nincsenek, hogy a Quantum fedőnév alatt futó - legalább 2008 óta használt - programot az NSA az Egyesült Államokban is alkalmazta volna.
Az amerikai ügynökség adatai szerint a kínai hadsereg az NSA egyik leggyakrabban figyelt "áldozata". Az amerikai napilap emlékeztetett: Washington gyakran vádolta Pekinget azzal, hogy rendszeresen intéz támadásokat amerikai ipari és katonai célpontok ellen az esetek nagy részében azért, hogy titkos információkhoz és szellemi tulajdonhoz jusson.
Amerikai tisztségviselők tiltakozásukat fejezték ki, amikor kínai hackerek az NSA által használthoz hasonló kémprogramot helyeztek el amerikai vállalatok vagy kormányzati szervek számítógépeibe.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready