Oroszbarát szakadárok közölték, hogy foglyul ejtettek egy amerikai újságírót Szlovjanszkban. Állításukat alátámasztja, hogy a Vice News hírportál elvesztette a kapcsolatot Simon Ostrovsky nevű munkatársával.
Zoom
Vjacseszlav Ponomarjov, a Donyeck megyei település úgynevezett népi polgármestere és önvédelmi csapatának - népi milíciájának - vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, emberei fogva tartanak egy amerikai újságírót. A szlovjanszki oroszbarát önkéntesek vezetője nem nevezte meg a túszt, de e térségben dolgozó újságírók szerint Ostrovskyt fegyveresek hurcolták el hétfőn, és ellentétben a vele együtt elraboltakkal, ez idáig nem engedték szabadon.
A Vice News honlapján közölte, felvette a kapcsolatot az amerikai külügyminisztériummal és az illetékes más hatóságokkal, hogy mindent megtegyenek kollegájuk biztonságáért.
Az amerikai újságíró hetek óta tudósít az ukrán válságról. Legutóbb hétfőn, a Twitter közösségi portálon jelentkezett, Ponomarjov sajtótájékoztatójáról írt. Megjegyezte, hogy egy a szeparatisták oldalán álló nő hazugnak nevezte az újságírókat, majd adományokat kért tőlük az előző napi lövöldözésben meghalt oroszbarát aktivisták temetésére.
(MTI nyomán)