2018. június 18., hétfő, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:08 A foci-vb házigazdáját a balkáni államok ítélik meg pozitívan - az Egyesült Államokat a V4-ek preferálják21:26 Gyilkosok, pedofilok, fajgyalázó cafatok álmai: a bevándorlók nagy része hamis személyazonossággal él Németországban20:40 Bota Ágnes: Vasváros20:14 Idegállapotba került egy váci nőszemély, mert nem hagyta lopni az üzletvezető19:27 Ez a cigány lopta el a sérültet ellátó mentős pénztárcáját a Józsefvárosban18:55 Párját ritkította a nagyecsedi cigány - kimenőt kapott a börtönből, hogy meglátogassa apját, hát gyilkolt is egyet18:22 Zemannak nem tetszik a szocdem külügyminiszter-jelölt17:41 A Boko Haram szüntelenül noszogatja a fajtikat Európa felé17:21 Kisvasút ütközött személyautóval Szobnál16:42 Allah Akbart üvöltve késelt egy nő Franciaországban, de nincs itt semmi látnivaló, pszichiátriai gondokkal küzdött16:09 A menekültügyi vita miatt szakíthat a CDU és a CSU: a testvérpártok nem egyeznek a betelepítés mértékén15:51 Lövöldözés vetett véget egy New Jersey-i művészeti fesztiválnak15:10 A tálibok nem szelfiznek tovább az afgán kormányerőkkel - az IÁ pedig mindkét felet robbantgatja14:45 Jobbikos arányok az MSZP tisztújítóján: Tóth Bertalan lett a szocionisták új elnöke14:36 Zsidó telepesek és izraeli határrendőrök színjátéka a megszállt Ciszjordániában - Végül túlságosan élethűvé sikerült
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés ::

Nemzetközi jogi szakértők, professzorok, bírák, ügyvédek: Izrael célja a civil lakosság terrorizálása

A nemzetközi jog szakértői, professzorok, bírák és ügyvédek a palesztin nép jogainak súlyos megsértésével vádolják Izraelt a gázai mészárlással kapcsolatban, és hangsúlyozták, hogy a nemzetközi jog értelmében törvénytelen civil objektumokat megsemmisíteni szándékosan és anélkül, hogy az stratégiailag szükséges lenne.
A vasárnap közzétett állásfoglalásban a 119 szakértő úgy fogalmazott, hogy a bombázások nagy része katonailag nem igazolható, és számukra úgy tűnik, hogy az izraeli hadsereg célja a civil lakosság terrorizálása. Ezzel pedig Izrael vét a fegyveres konfliktusokra vonatkozó alapvető szabályok, elsősorban az arányosság elve ellen.

Richard Falk
A szakértők - köztük az ENSZ két korábbi jelentéstevője, Richard Falk (aki szerepel a Wiesenthal Központ 2013-as feketelistáján) és John Dugard (aki 2007-ben például azt nyilatkozta, az izraeli apartheid rosszabb, mint a dél-afrikai, egy évvel korábban pedig világossá tette, hogy a terrorállam megsérti az emberi jogok legalapvetőbb normáit a Gázai övezetben), valamint az ismert nemzetközi jogász és bíró, Georges Abi-Saab - emlékeztetnek, hogy a nemzetközi jog szerint illegális civil objektumokat szándékosan és anélkül megsemmisíteni, hogy az katonai célokat szolgálna. Ennek az elvnek a megsértése háborús bűn "lehet", és ezen az az izraeli gyakorlat sem változtat, hogy az embereket előre figyelmeztetik.

John Dugard
A Gázai övezet lakói "az önvédelemhez való jog hamis izraeli értelmezéséből" fakadó következmények elszenvedői - szögezik le az aláírók, akik rámutatnak: a fegyvertelen civil lakosságot - amelyet a nemzetközi jognak védenie kellene - traumatizálják és tartós terror alatt tartják.

Georges Abi-Saab
Véleményük szerint az izraeli hadműveletnek politikai és nem katonai célja van, mégpedig az, hogy növelje a Hamász-kormányra gyakorolt nyomást. Úgy fogalmaztak, hogy a Gázai övezetben élőket kollektív büntetésben részesítik, amit pedig tilt a humanitárius jog.
A szakértők elítélték az Izraelre az enklávéból zúduló rakétatámadásokat is, amelyeket nemcsak nemzetközi jogba, hanem "erkölcsbe ütközőnek" is neveztek. Megjegyezték azonban, hogy az emberi jogok megsértését nem lehet egyenlőnek tekinteni a két fél között, tekintettel arra, hogy az jelentősen eltérő méreteket ölt az egyik, illetve a másik oldalon.
Az állásfoglalás aláírói a harcok beszüntetése mellett szorgalmazták a katonai és a politikai felelősök megbüntetését, valamint azt, hogy a palesztin helyzetet a nemzetközi büntetőbíróság tárgyalja.
(MTI nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready