2018. november 21., szerda, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:06 Donald Trump: Szaúd-Arábiával szövetségesek maradunk, mert szem előtt tartjuk Izrael érdekeit21:02 Az üzemanyag adóemelése ellen tiltakoznak a franciák, de Macron "ellenáll"20:06 Orbán támogatottja szerint nem a migránspárti erők, hanem a nacionalizmus és antiszemitizmus az ellenfél az EP-választáson19:39 Líbiában egyre szakszerűbben kezelik a migránskérdést18:55 A tehén- és kecskeszarvak problematikájáról népszavaznak Svájcban18:27 Nem vették fel Koszovót az Interpolba17:56 Mirkóczki rendkívüli nemzetbiztonsági ülést szeretne17:17 Rendőrökre támadt egy Allah akbarozó Brüsszelben - de nem biztos, hogy terrorista, lehet, hogy bélyeggyűjtő17:02 Visszakaphatják lakásaikat a bedőlt jelzáloghitelesek16:51 Gruevszki ártatlan, igazat mond, és bántanák a börtönben - hát persze hogy megkapta a menekültstátuszt16:38 Lengyelország és Izrael sem írja alá az ENSZ migrációs csomagját15:18 Már az Airbnb is antiszemita lett14:31 Nem volt cigarettája az idős asszonynak, de Józsi megoldotta14:14 Három kilométernyi kisvasútért rondíthatnak bele az egyik utolsó érintetlen magyar erdőbe13:24 Filmet készített a börtönéletről a büntetés-végrehajtás - és valamiért mindkét főszereplő fehér, magyar ember
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés ::

Nemzetközi jogi szakértők, professzorok, bírák, ügyvédek: Izrael célja a civil lakosság terrorizálása

Reklám

A nemzetközi jog szakértői, professzorok, bírák és ügyvédek a palesztin nép jogainak súlyos megsértésével vádolják Izraelt a gázai mészárlással kapcsolatban, és hangsúlyozták, hogy a nemzetközi jog értelmében törvénytelen civil objektumokat megsemmisíteni szándékosan és anélkül, hogy az stratégiailag szükséges lenne.
A vasárnap közzétett állásfoglalásban a 119 szakértő úgy fogalmazott, hogy a bombázások nagy része katonailag nem igazolható, és számukra úgy tűnik, hogy az izraeli hadsereg célja a civil lakosság terrorizálása. Ezzel pedig Izrael vét a fegyveres konfliktusokra vonatkozó alapvető szabályok, elsősorban az arányosság elve ellen.

Richard Falk
A szakértők - köztük az ENSZ két korábbi jelentéstevője, Richard Falk (aki szerepel a Wiesenthal Központ 2013-as feketelistáján) és John Dugard (aki 2007-ben például azt nyilatkozta, az izraeli apartheid rosszabb, mint a dél-afrikai, egy évvel korábban pedig világossá tette, hogy a terrorállam megsérti az emberi jogok legalapvetőbb normáit a Gázai övezetben), valamint az ismert nemzetközi jogász és bíró, Georges Abi-Saab - emlékeztetnek, hogy a nemzetközi jog szerint illegális civil objektumokat szándékosan és anélkül megsemmisíteni, hogy az katonai célokat szolgálna. Ennek az elvnek a megsértése háborús bűn "lehet", és ezen az az izraeli gyakorlat sem változtat, hogy az embereket előre figyelmeztetik.

John Dugard
A Gázai övezet lakói "az önvédelemhez való jog hamis izraeli értelmezéséből" fakadó következmények elszenvedői - szögezik le az aláírók, akik rámutatnak: a fegyvertelen civil lakosságot - amelyet a nemzetközi jognak védenie kellene - traumatizálják és tartós terror alatt tartják.

Georges Abi-Saab
Véleményük szerint az izraeli hadműveletnek politikai és nem katonai célja van, mégpedig az, hogy növelje a Hamász-kormányra gyakorolt nyomást. Úgy fogalmaztak, hogy a Gázai övezetben élőket kollektív büntetésben részesítik, amit pedig tilt a humanitárius jog.
A szakértők elítélték az Izraelre az enklávéból zúduló rakétatámadásokat is, amelyeket nemcsak nemzetközi jogba, hanem "erkölcsbe ütközőnek" is neveztek. Megjegyezték azonban, hogy az emberi jogok megsértését nem lehet egyenlőnek tekinteni a két fél között, tekintettel arra, hogy az jelentősen eltérő méreteket ölt az egyik, illetve a másik oldalon.
Az állásfoglalás aláírói a harcok beszüntetése mellett szorgalmazták a katonai és a politikai felelősök megbüntetését, valamint azt, hogy a palesztin helyzetet a nemzetközi büntetőbíróság tárgyalja.
(MTI nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready