2019. október 16., szerda, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Az ukrajnai vezetés hallani sem akar a föderalizációról22:21 Menetrendszerűen viszik az élősködőket Olaszországba a hazaáruló római kormány jóvoltából22:13 Agyvérzést kapott egy sofőr az autópályán, a határátkelőtől 15 méterre sikerült megállítani a kamiont22:05 Az amerikai alelnök 24 órán belül Ankarába utazik21:55 Újra szól a davajgitár - 56-os rockmegemlékezés a Romerrel Újbudán21:35 Több embert ki kellett menekíteni a békési uszodából21:17 Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé20:54 Túl a választásokon, de a harc folytatódik20:12 Alkalomhoz illően: nyilas keresztrejtvénnyel idézhetik meg a múltat kedves olvasóink19:27 Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk18:57 Von der Leyen Orbánt is bevonja a női kvótás játszadozásba18:30 Tíz éven át várta a világvégét a föld alatt egy holland apa és hat gyermeke17:54 Orban-kormány lehet Romániában (is)17:30 Rendőrnek adta ki magát, és "szexuális cselekmény eltűrésére kényszerített" egy nőt17:22 Több százezren menekültek el a török támadás elől Északkelet-Szíriában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés ::

Amnesty: a zsidók szándékosan lőtték a gázai civilek, köztük gyermekek százait, akiknek esélyük sem volt a menekülésre

Reklám

Az Amnesty International (AI) szerdai jelentésében úgy foglalt állást, hogy az izraeli erők "érzéketlen közömbösséget" tanúsítottak palesztin családi házak elleni támadásokban a nyári gázai hadműveletben.
A nemzetközi emberi jogi szervezet kiemelte, hogy Izrael háborús bűnökkel felérő támadásokat hajtott végre az Erős Szikla nevű hadművelet idején a Gázai övezetben, Jeruzsálem "természetesen" visszautasította a vádat. Az AI szerint Izrael sokkoló módon semmibe vette ártatlan gázaiak életét, a cinikus Izrael viszont a Hamász propagandaeszközének nevezte a jelentést.
Zoom
A londoni központú jogvédő csoport nyolc olyan példát dokumentált, amelyekben az izraeli hadsereg figyelmeztetés nélkül gázaiak otthonára támadt, akiknek esélyük sem volt a menekülésre. Ezekben a támadásokban az izraeli erők legkevesebb száznégy civilt, köztük hatvankét gyermeket megöltek.
Az AI szerint Izrael gyakran támadt a levegőből nagy erejű bombákkal civil lakóhelyekre, olykor teljes családok életét kioltva. A támadások előtt ugyan többször katonai célokat azonosítottak, de szerintük a polgári lakosság életének kioltása nyilvánvalóan aránytalan volt. A jelentés szerint bizonyos esetekben nem sikerült azonosítani a hadi célpontokat, és Izrael szándékosan civileket és polgári helyeket lőtt, ami háborús bűncselekménynek minősül.

Philip Luther - Isten hozott a "veszélyes antiszemiták" klubjában!
Philip Luther, az AI közel-keleti és észak-afrikai programjának igazgatója azt mondta, "a családi házak elleni többszöri, aránytalan támadások azt mutatják, hogy Izrael jelenlegi katonai taktikája mélyen elhibázott, és alapvető ellentétben áll a nemzetközi humanitárius jog elveivel".
Az emberi jogi szervezet a palesztin fegyveres csoportokat is háborús bűnökkel vádolja, mert több ezer rakétát lőttek Izraelre, megölve hat polgári személyt, köztük egy gyermeket.
Az AI megjegyezte, hogy a jelentés elkészítéséhez nem tudott helyszíni vizsgálatot végezni, mivel Izrael megtagadta számára és más jogvédő csoportok számára is a beutazást Gázába.
Az Amnesty International felszólította mind Izraelt, mind a palesztinokat, hogy csatlakozzanak a Római Egyezményhez, és hatalmazzák fel a hágai székhelyű Nemzetközi Bíróságot az Izrael által a palesztinok ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálására.
Jeruzsálem nem fogadta el a szervezet jelentését, mert az szerinte "nem szolgált bizonyítékokkal", és figyelmen kívül hagyta a Hamász által dokumentáltan elkövetett háborús bűnöket, beleértve "a civil személyek bevetését védőpajzsként", a fegyverek és lőszerek tárolását, valamint lövések leadását iskolákból, kórházakból, mecsetekből és polgári lakónegyedekből.
Az izraeli külügyminisztérium közleménye szerint a jelentés "propagandaeszközként szolgál a Hamász és más terrorcsoportok számára". Jeruzsálem közölte, hogy jelenleg kilencven, a hadművelet idején történt háborús incidens ügyében folytatnak vizsgálatot (melyeknek persze nem lesz semmi eredményük, ahogy az eddigieknek sem volt - a szerk.).
(MTI nyomán)
Frissítés: Jobbik: Izrael vonuljon vissza az 1967-es határok mögé, és tegye lehetővé a független palesztin állam létrejöttét!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint jelzésértékű, hogy jelentésében még a köztudottan liberális Amnesty International nemzetközi emberi jogvédő szervezet is arra mutat rá, Izrael a nyáron lezajlott gázai hadművelet során a nemzeti humanitárius jog elveit alapvetően megsértve, civil célpontok ellen intézett támadásokat. A jelentés szerint az izraeli hadsereg érzéketlen közömbösséget tanúsított a palesztin polgári veszteségekkel szemben és figyelmeztetés nélkül támadott ilyen célpontokat - írja közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
A Jobbik továbbra is kiáll a független palesztin állam megteremtésének szükségessége mellett, és legitimnek tartja a palesztin nép szabadságharcát az izraeli megszállókkal szemben. Emlékeztetünk arra - írja a frakcióvezető-helyettes -, hogy Izrael olyan területeket tart katonai megszállás alatt, melyek a nemzetközi jog szerint őt nem illetik meg. A megszállt területeken sorozatos jogtiprásokra kerül sor. Ilyen például az a rendszer Ciszjordániában, melyben a magát előszeretettel a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának nevező állam hatóságai a palesztin lakosokat nyolcméteres betonfallal különítik el, illetve megtiltják a palesztin lakosoknak az izraeli telepesek által használt buszjáratok igénybe vételét, az Egyesült Államok egykori rasszista, szegregációs politikáját idézve ezzel.
A Jobbik elítéli az Izrael által folyamatosan elkövetett szisztematikus népirtást és a magát demokratikusnak láttatni akaró állam által életben tartott soviniszta apartheidrendszert. A nemzeti párt felszólítja Izraelt, hogy a béke helyreállításának érdekében hagyjon fel a palesztin őslakosok elleni terrorhadjáratával, diszkriminációs politikájával, vonuljon vissza a neki a nemzetközi jog által garantált 1967-es határok mögé, és tegye lehetővé a független palesztin állam létrejöttét és működését.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready