2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Lemondott az amerikai határvédelemért felelős kormányszerv vezetője22:08 Megtalálták a német Eurofighterek fekete dobozát21:25 Teherán kivonja magát a megállapodás két pontjának teljesítése alól21:03 Rendőrség: felelőtlenség okozta a nyolcéves kislány halálát a MOM Sportközpontban20:45 A taxisok nyomására alaposan megnehezítették az internetes fuvarmegosztók működését Romániában20:16 Sajtóbejárást szerveztek Pakson a Csernobil című HBO-sorozat miatt19:24 Erdogan: megvizsgáljuk, miért nem tudtuk megértetni magunkat az emberekkel19:10 Így lehet kijátszani a Facebook balliberális prioritási algoritmusait a hírfolyamban18:54 Országszerte kánikula várható holnap18:33 Százezreket akart kizsarolni a fideszes képviselő, de megússza felfüggesztettel, mert beteg szegény18:15 Kálmán Olga ügyvédi felszólítást kapott a korábbi munkahelyéről18:05 Eladná magyarországi érdekeltségei egy részét a német E.ON17:01 Újabb aljas húzás a megszállóktól: műalkotásnak nyilvánították az úzvölgyi temetőben illegálisan felállított kereszteket - egy nappal a tárgyalások előtt16:44 Újabb eljárást indítottak az AfD ellen16:33 Valahogy megint intoleránsak voltak az elfogadást követelők
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

"Az Izraelnek nevezett illúzió eltűnik" - Alapításának 27. évfordulójára emlékezett a Hamász a Gázai övezetben

Reklám

Mintegy kétezer felfegyverzett harcos és teherautókra szerelt rakéták nagyszabású felvonulásával emlékezett meg a Gázai övezetben kormányzó Hamász palesztin szervezet létrejöttének 27. évfordulójáról vasárnap.
A Gáza városán átvonuló díszszemlén felküldtek egy pilóta nélküli repülőgépet is, mire az izraeli légierő azonnal elindított több harci gépet a drón figyelésére, de az nem repült be izraeli terület fölé - írta a The Jerusalem Post című izraeli lap. "Egy katonai forrás szerint a gépek készek voltak arra, hogy szembeszálljanak a fenyegetéssel, de aztán visszatértek bázisukra, miután a légierő megállapította, hogy nem fenyegeti veszély az izraeli légteret" - olvasható az újság internetes oldalán.
Az Izrael ötvennapos gázai hadjáratát lezáró augusztusi tűzszünet óta legnagyobb palesztin erődemonstráción egy magas rangú Hamász-vezető megismételte az iszlamista mozgalom alapító okmányában foglaltakat, miszerint a cél Izrael megsemmisítése. "Az Izraelnek nevezett illúzió eltűnik. Eltűnik a Kasszám-brigádok kezei által" - jelentette ki Halíl al-Hajja a Hamász fegyveres szárnyára, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádokra utalva.
Az utóbbi években egyes Hamász-vezetők azt hangoztatták, hogy elfogadnának egy palesztin államot az Izrael által 1967-ben megszállt területeken hosszú távú fegyverszünet fejében, de továbbra sem hajlandók elismerni ellenségük jogát a létezésre.
Abu Ubaida, a brigádok szóvivője azt mondta, elkerülhetetlen lehet egy újabb konfrontáció Izraellel, amennyiben nem épül hamarosan újjá az a több ezer otthon, amely a nyári népirtás során omlott össze vagy rongálódott meg a Gázai övezetben. "Nem fogadunk el kevesebbet, mint mindennek az újjáépítését, amit lerombolt a vad cionista agresszió" - mondta a maszkot viselő szóvivő.
A palesztinok csalódottságukat hangoztatják az újjáépítés lassú üteme és az építőanyagoknak az övezetbe való korlátozott bejutása miatt, amióta a nemzetközi adományozók októberben több mint 5 millió dollárt ajánlottak fel. Mind Izrael, mind pedig Egyiptom - amely iszlamista fegyveresekkel küzd az övezettel határos Sínai-félszigeten - tart attól, hogy a Hamász rakétasilók gyártására használná fel az övezetbe beengedett építőanyagokat.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready