2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

"Nagyon hiányzol, Szovjetunió!" - Kommunisták tüntettek Moszkvában

Reklám

Moszkvában december 22-én tüntetést rendezett a kommunista párt a kormányfő hivatala közelében. A hozzávetőleg 200 demonstráló a 2015-ös, szerintük katasztrófával fenyegető költségvetés és a rubel drasztikus leértékelése ellen tüntetett. A tiltakozók felszólították Vlagyimir Putyin elnököt, hogy azonnali hatállyal távolítsa el a kormányt.
Zoom
A tiltakozók Sztálin- és Lenin-képeket, valamint többek között „Nagyon hiányzol, Szovjetunió!” feliratú táblákat emeltek a magasba. “Amikor az orosz kormány benyújtotta a 2015-ös költségvetés tervezetét a Duma elé, a Kommunista Párt, megmondta, hogy ez a katasztrófa költségvetése, amely egyetlen problémát sem fog megoldani” – jelentette ki beszédében Valeríj Raskin képviselő, a Kommunista Párt elnökhelyettese. Mint mondta, a rubel jelentős mértékű, gyors leértékelése súlyos csapás az egyszerű orosz emberekre nézve. A politikus követelte a Dmitríj Medvegyev vezette kormány azonnali lemondását.
Zoom
Gennagyíj Zjuganov, a Kommunista Párt elnöke egy keddi nyilatkozatában arra szólította fel a parlamenti pártok vezetőit, hogy konzultáljanak az elnökkel a „kormányzati probléma” megoldásáról. Zjuganov szerint válságtervet kellene kidolgozni az ország előtt tornyosuló súlyos gondok megoldása céljából.
A kommunista pártvezér szélesebb összefüggésekbe helyezte az Oroszország körül kialakult helyzetet: „Ha mi nem leszünk képesek úgy cselekedni, mint Sztálin, aki a nemzet biztonságának megerősítése céljából olyan embereket vonzott magához, mint Korolev, Keldis vagy Kurcsatov, akkor egyetlen egy problémára sem találunk megoldást” – idézte Gennagyíj Zjuganov szavait az Interfax Hírügynökség. (A három említett személy az orosz nukleáris ipar létrehozásában, illetve a rakétatechnológia fejlesztésében játszott kulcsszerepet az 1940-es, illetve '50-es években. Szergej Kolerov a rakéták szakértője, Igor Kurcsatov atomfizikus, Msztiszláv Keldis pedig matematikus volt.)
Zjuganov dicsérettel illette ugyan a védelmi és a belügyminisztérium működését, ugyanakkor a kormány költségvetési, gazdasági, pénzügyi, mezőgazdasági és szociális politikáját katasztrofálisnak minősítette.
Sajnos egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Nyugat teljesen eszetlen, agresszív, kardcsörtető oroszellenes politikája növelni fogja a Sztálint a mai napig magasztaló kommunisták népszerűségét. Számítani lehet arra is, hogy erősödni fog az oroszok milliói számára „biztonságot” jelentő, egykori Szovjetunió iránti nosztalgia.
Perge Ottó - RT nyomán
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready