2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

"Nagyon hiányzol, Szovjetunió!" - Kommunisták tüntettek Moszkvában

Reklám

Moszkvában december 22-én tüntetést rendezett a kommunista párt a kormányfő hivatala közelében. A hozzávetőleg 200 demonstráló a 2015-ös, szerintük katasztrófával fenyegető költségvetés és a rubel drasztikus leértékelése ellen tüntetett. A tiltakozók felszólították Vlagyimir Putyin elnököt, hogy azonnali hatállyal távolítsa el a kormányt.
Zoom
A tiltakozók Sztálin- és Lenin-képeket, valamint többek között „Nagyon hiányzol, Szovjetunió!” feliratú táblákat emeltek a magasba. “Amikor az orosz kormány benyújtotta a 2015-ös költségvetés tervezetét a Duma elé, a Kommunista Párt, megmondta, hogy ez a katasztrófa költségvetése, amely egyetlen problémát sem fog megoldani” – jelentette ki beszédében Valeríj Raskin képviselő, a Kommunista Párt elnökhelyettese. Mint mondta, a rubel jelentős mértékű, gyors leértékelése súlyos csapás az egyszerű orosz emberekre nézve. A politikus követelte a Dmitríj Medvegyev vezette kormány azonnali lemondását.
Zoom
Gennagyíj Zjuganov, a Kommunista Párt elnöke egy keddi nyilatkozatában arra szólította fel a parlamenti pártok vezetőit, hogy konzultáljanak az elnökkel a „kormányzati probléma” megoldásáról. Zjuganov szerint válságtervet kellene kidolgozni az ország előtt tornyosuló súlyos gondok megoldása céljából.
A kommunista pártvezér szélesebb összefüggésekbe helyezte az Oroszország körül kialakult helyzetet: „Ha mi nem leszünk képesek úgy cselekedni, mint Sztálin, aki a nemzet biztonságának megerősítése céljából olyan embereket vonzott magához, mint Korolev, Keldis vagy Kurcsatov, akkor egyetlen egy problémára sem találunk megoldást” – idézte Gennagyíj Zjuganov szavait az Interfax Hírügynökség. (A három említett személy az orosz nukleáris ipar létrehozásában, illetve a rakétatechnológia fejlesztésében játszott kulcsszerepet az 1940-es, illetve '50-es években. Szergej Kolerov a rakéták szakértője, Igor Kurcsatov atomfizikus, Msztiszláv Keldis pedig matematikus volt.)
Zjuganov dicsérettel illette ugyan a védelmi és a belügyminisztérium működését, ugyanakkor a kormány költségvetési, gazdasági, pénzügyi, mezőgazdasági és szociális politikáját katasztrofálisnak minősítette.
Sajnos egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Nyugat teljesen eszetlen, agresszív, kardcsörtető oroszellenes politikája növelni fogja a Sztálint a mai napig magasztaló kommunisták népszerűségét. Számítani lehet arra is, hogy erősödni fog az oroszok milliói számára „biztonságot” jelentő, egykori Szovjetunió iránti nosztalgia.
Perge Ottó - RT nyomán
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready