Az izraeli hadsereg légierejének haifai kiképzőtáborában hat unatkozó újonc katona M16-os gépkarabéllyal hadonászva az iszlamista terroristák világszerte döbbenetet kiváltó kivégzési jelenetét utánozta. A "kivégzést" videóra vették, ám lebuktak, s a hasonló eset megismétlődésének megakadályozására hat katonát az elöljáróik harminc napi futkosóra ítélték - írja a Válláh!Hádásot héber hírportál.

Izraeli katonák az IÁ szerepében (fotó: videókép)
Az izraeli hadsereg katonái a jelek szerint epekedve várják a fogságukba került áldozataikat lenyakazó, élve elégető Iszlám Állam terroristáit. A Válláh!Hádásot izraeli portál híréből, az általa kitett videóból mindenesetre erre lehet következtetni: Haifa városában, az izraeli hadsereg egyik újoncképző laktanyájában öt, gyakorló egyenruhás, álarcos katona egy letérdepeltetett társuk mögött, fölött arabul üvöltöztek, miközben M16-os nem betárazott gépkarabélyaikkal előbb csak a levegőben hadonásztak, majd "áldozataikra" céloztak, és meghúzták az elsütőbillentyűt.
A videóra rögzített "kivégzési" jelenetet egy arra elhaladó tiszt zavarta meg, aki leállította a komédiát, elkobozta a videót, s az ügyet jelentette a laktanyaparancsnoknak. A Iszlám Állam terroristáinak a hírekből ismert kivégzési jelenetét megrendező izraeli katonákat a laktanyaparancsnok egyenként harminc-harminc napi futkosóra ítélte azzal a megindoklással, hogy ez a cselekedet összeegyeztethetetlen az izraeli hadsereg erkölcsiségével, s ezért minden eszközzel elejét kívánják venni az ilyen eset megismétlődésének.
El-Kudszi - Kuruc.info