Kolomojszkíj hadainak kijevi ámokfutása egyre veszélyesebb méreteket ölt, így Porosenko elnök megfosztotta őt a dnyepropetrovszki kormányzói tisztségtől.
Sikerült ugyan egy négyszemközti békéltető beszélgetésre leültetni a konfrontálódó feleket, hiszen nagy a baj, Ukrajna katasztrofális helyzetét a harcok beszüntetése óta nem lehet a háború számlájára írni, így most „kilóg a lóláb”, és láthatóvá válnak a valódi okok: a korrupció egetverő mértéke, az ország teljes eladósodása és a kijevi kormány tökéletes alkalmatlansága arra, hogy az országot kivezesse a tragikus krízisből.
Kolomojszkíj és Porosenkó találkozója nagy médiacsendben zajlott, és belső források szerint a két felet az USA kijevi nagykövete, Geoffrey Pyatt ültette egy asztalhoz. Az AGORA VOX francia internetkiadvány szerint az Egyesült Államok, amelynek politikája eddig teljes vereséget szenvedett Ukrajnában, még egyszer megpróbálja kezébe kaparintani az ukrán gáz- és olajvezetékeket, és ezáltal Európa energiaellátásának ellenőrzése teljesen a tengerentúli körök kezébe kerülhet.
Az ukrajnai milliárdosok villongása semmiképpen nem illik a State Department terveibe, ezért sürgősen meg kell állítani a megjósolhatatlan kimenetelű belháborút.
Étienne Aroux
Párizs
(Forrás itt)