Az úgynevezett „baby boom generáció” nyugdíjba vonulásával egyidejűleg krónikussá válik a munkaerőhiány Németországban. Ezért az előttünk álló 35 év folyamán évente félmillió idegen bevándorlónak kell Németországban letelepednie ahhoz, hogy a jelenlegi gazdasági teljesítmény fenntartható legyen – olvasható egy frissen megjelent tanulmányban.
Zoom
A Bertelsmann Intézet kutatóinak tanulmánya rámutat: az elkövetkező 15 esztendő folyamán a jelenlegi németországi munkavállalók fele fog nyugdíjba vonulni. Amennyiben a jövőben egyáltalán nem érkeznének bevándorlók, a dolgozó németek száma 2050-re 36%-kal csökkenne. Ami annyit jelentene, hogy a jelenlegi 45 millió helyett 35 év múlva csupán 29 millió lenne a munkavállalók száma.
Még ha idővel a munkaviszonyban álló nők létszáma elérné a férfiakét, és a nyugdíjkorhatárt 70 éves korra emelnék, akkor is csupán 33,4 millióan fognak dolgozni 2050-ben. (A mostani 45 millió helyett.) A veszteség tovább csökkenthető ugyan a digitalizálás és a robottechnológia fejlődése révén, de a demográfiai katasztrófa nyomán bekövetkező munkaerőhiány teljességgel így sem pótolható – olvasható a dokumentumban.
Zoom
Csak egy töredék akar dolgozni
A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2013-ban 429 ezer, 2014-ben pedig 470 ezer bevándorló érkezett Németországba. A 2013-ban Németországban letelepedett külföldiek közül 140 ezren jöttek az Európai Unió határain kívülről. De ami igazán ijesztő, hogy közülük csupán 25 ezren érkeztek munkavállalási célból. A többiek részben „menekültek” voltak, részben „tanulni” jöttek, illetve a már Németországban élő családtagjaikhoz kívántak csatlakozni.
A tanulmány rámutat arra is, hogy a dél-európai gazdaságok lassan fejlődésnek indulnak, így egyre több munkaerőre lesz szükségük. Ugyanakkor továbbra is fognak érkezni Dél-Európából Németországba olyan személyek, akik nem találnak állást hazájukban – állapítják meg a Bertelsmann Intézet kutatói, akik úgy becsülik, hogy az elkövetkező időszakban minden évben átlagosan 70 ezren vállalnak munkát Németországban olyan személyek, akik más európai uniós tagállamok polgárai. Csakhogy ez a szám kevésnek tűnik, ezért egyre több és több, az Európai Unión kívülről érkező bevándorló megjelenésével kell számolni – hangoztatják a tanulmány készítői.

Vonzó célpont legyen az EU-n kívüliek számára
Jörg Dräger, az intézmény egyik vezető „szakértője” rámutatott: „Németország nem támaszkodhat tovább az EU más országaiból érkező nagy számú bevándorlóra. Már most olyan intézkedéseket kell hoznunk, amelyek Németországot az EU-n kívüli államok polgárai számára is vonzó célponttá teszik.” Dräger szerint ezért Németországnak új bevándorlási politikát kell kidolgoznia, olyat, amely az EU-n kívülről érkező képzett munkavállalók számára egyértelművé teszi: szükség van rájuk Németországban. Meg kell könnyíteni nekik az állampolgárság megszerzését, a nyelvtanulást, egyszerűbbé kell tenni a hozzáférést a jóléti szolgáltatásokhoz, valamint hatékony védelmet kell nyújtani a bevándorlóknak a diszkrimináció ellen – foglalta össze Németország végleges felszámolásának programját a Bertelsmann Intézet egyik vezető „kutatója”.
A nemzetiszocializmus vereségének következménye
Hogy miért nem a természetes és a német nép megmaradását is biztosító megoldásokon törik a fejüket Németországban (liberalizmus befolyásának visszaszorítása, a német családok gyermekvállalásának erőteljes ösztönzése, a sokgyerekes családmodell népszerűsítése a született németek körében, abortusztilalom stb.), arra nézve a válasz nagyon is egyértelmű: azért, mert a nemzetiszocialista Németország elveszítette a második világháborút. A németek ugyan (egyelőre még) jólétben élnek, de 1945 óta nem urai többé a saját országuknak. Amennyiben a globális cionista elit Németországra vonatkozó tervei megvalósulnak, 2050-re már a leghalványabb esélye sem lesz a német nemzet talpra állásának, sőt egyáltalán a fennmaradásának.
Perge Ottó - RT nyomán