Íme a recept egy idegen nép tulajdonának „törvényes” ellopására: űzd el a meghódításra kijelölt terület őslakosait a szülőföldjükről, ne engedd őket hazatérni, majd arra hivatkozva, hogy javaik „elhagyottak”, kobozd el ingó és ingatlan vagyonukat. Pontosan a leírt módszer szerint rabolja el a palesztinok tulajdonát a „Közel-Kelet egyetlen demokráciája”.
Zoom
A Megszállt Jeruzsálemet és a Szent Helyeket Védelmező Iszlám-Keresztény Bizottság első titkára, dr. Hanna Issa éles kritikát fogalmazott meg az Izraeli Legfelsőbb Bíróság egyik közelmúltban született határozatával kapcsolatban. A testület állásfoglalása szerint ugyanis az 1950-ben született „Elhagyott Javak Törvényének” hatálya kiterjeszthető Kelet-Jeruzsálem területére is. A 65 évvel ezelőtt elfogadott jogszabály célja az volt, hogy Izrael rátehesse a kezét az 1848-ban, majd azt követően elűzött, hozzávetőleg 800 ezer palesztin földjére és más javaira.
Izrael terjeszkedése a palesztinok rovására a rákos sejtek burjánzásához hasonlítható – hangoztatta a palesztin aktivista. A Quds Press Hírügynökséghez eljuttatott közleményében dr. Hanna Issa leszögezte: 1950-óta a zsidó állam számos olyan törvényt hozott, amelynek célja még további palesztin földek elrablása. Csupán ebben az esztendőben, Izrael területén (az 1948-ban megszállt palesztin földeken), 300 településen legalább háromszáz, korábban a palesztinok tulajdonában lévő földterület került izraeli kézre.
Zoom
„Izrael a törvényt (az Elhagyott Javak Törvényét) rá akarja erőszakolni azokra a palesztinokra is, akik a Jordán folyó nyugati partján élnek, azonban tulajdonuk van Kelet-Jeruzsálemben” – hangsúlyozta dr. Hanna Issa, hozzátéve, hogy az izraeli hatóságok először meghatározzák és regisztrálják az „elhagyottnak” nyilvánított földeket, amely az első lépés a „bekebelezésük, továbbá egész Jeruzsálem judaizálása felé”.
Az igazságtalan izraeli törvények „vaslánccal verik bilincsbe a palesztinok kezét”- szögezte le a palesztin jogvédő, majd hozzátette: „Mi egy gyarmatosító hatalom árnyékában élünk, és ez a gyarmatosító hatalom egyáltalán nem törődik a nemzetközi joggal és a törvényességgel.”
Perge Ottó - PIC nyomán