Dzsarábulusz város Észak-Szíriában, Aleppó kormányzóság területén, a török-szíriai határon van. Az arabok, törökök és kurdok lakta, mintegy 25 ezer lélekszámú határvárost 2013 júniusa óta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet uralja. A kegyetlenségükről elhíresült iszlamista terroristák tegnap a világhálóra is kitett "fényképes beszámolója" szerint Dzsarábulusz városban nyilvánosan lefejeztek egy személyt, akit a Basár el-Ászád elnök rendszerével való együttműködéssel vádoltak és ítéltek halálra.
A lefejezésről szóló beszámoló öt darab fényképének aláírását szó szerint lefordítottuk a terrorszervezet által kiadott változatból. A fényképek megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk. Mindegyik fénykép bal alsó sarkában, sárga mezőben, másfajta arab betűírással olvasható a fotó készítőjének a neve: Iszlám Állam. Minden fotó jobb alsó sarkában arabul, sárga betűkkel az Aleppó város- és kormányzóságnév áll, ami az iszlamista terroristák értelmezésében "Aleppó vilajetet" jelöl. A "nuszajrita rendszeren" az iszlamisták Basár el-Ászád elnök rendszerét értik.
A nuszajrita megnevezés alatt 'alavitát kell érteni. A sí'ita iszlámon belül az 'alaviták vagy nuszajriták egy etnikai, vallási csoport tagjai. A legtöbb 'alavita-nuszajrita, mintegy két millió 600 ezer ember Szíriában él. A szíriai lakosság 12 százaléka 'alavita-nuszajrita, s ennek a közösségnek tagja Basár el-Ászád elnök is, illetve a szíriai hadsereg, s azon belül a légierő magas rangú tisztjei. A Szíriával szomszédos törökországi Hatay tartományban 400 ezer, Libanonban körülbelül 120 ezer 'alavita-nuszajrita él. Damaszkuszban több tízezren, míg az Izrael által megszállt Golán-fennsík Gádzsár nevű falujában 2500 'alavita-nuszajrita lakik. A nagyvilágban ezenkívül még számon tartanak mintegy három millió 'alavitát-nuszajritát.
1. A nuszajrita rendszerrel együttműködőre kimondott bírósági ítélet ismertetése az egyszerű muszlim közönség előtt:
Zoom
2. A lefejezéses ítélet-végrehajtáson jelen levő muszlimok egy része:
Zoom
3. A lefejezéses ítélet-végrehajtáson jelen levő muszlimok másik része:
Zoom
4. A nuszajrita rendszerrel együttműködő személy lefejezésének pillanata:
Zoom
5. Megtörtént a nuszajrita rendszerrel együttműködő személy lefejezés általi halálos ítéletének végrehajtása:
Zoom
Hála Allahnak, a világ urának!
Aleppó Vilajet Információs Irodája, a muszlim időszámítás szerinti 1436. év Rádzsáb hónapjában.
J. el-Kudszi - Kuruc.info