Meni Naftali, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi házvezetője keresetet nyújtott be a jeruzsálemi Munkaügyi Bíróságon Binjámin Netanjáhu kormányfő és a Miniszterelnöki Hivatal ellen, ám az ügyben a vasárnapi jeruzsálemi tárgyalás "csillaga" az egyelőre csak tanúként meghallgatott Szárá Netanjáhu, a miniszterelnök felesége volt. A felperes szerint Netanjáhu felesége ételt is kidobott. Bibiné azzal utasította vissza a vádat, hogy harmadik nemzedékes holokauszt-túlélőként ilyesmit soha nem tett - számol be a Háárec és a Jediot Áháronot.
Zoom
Szárá Netanjáhu a bíróságon (Fotó: Noám Moskowitz)
"Soha nem dobtam ki ételt", mondta vasárnap a jeruzsálemi Munkaügyi Bíróság tárgyalásán az egykori házvezető vádjaira válaszolva Netanjáhu felesége, majd így folytatta: "Ne feledjék el, hogy én harmadik nemzedékes holokauszt-túlélő vagyok, ezért én ilyesmit soha nem dobok ki. Apukámtól a családi otthonunkban megtanultam, hogy ilyesmit nem dobunk ki. Az ilyen viselkedés ugyanis nem felel meg a DNS-emnek."
Minket azonban elsősorban nem az érdekel, hogy az alkalmazottakkal, ápolónőkkel miként bánik az izraeli miniszterelnök felesége, hanem az, hogy még az izraeli bíróságon, zsidó felperessel szembeni védekezése folyamán is a több mint hét évtizeddel ezelőtti eseményekre hivatkozott, azzal takarózott. Az izraeli közösségi oldalakon, meg a Likuddal nem rokonszenvező sajtóban már tegnap megkezdődött a viccelődés Bibiné, a " harmadik generációs holokauszt-túlélő" visszatetsző bírósági megnyilatkozásáról.
Nemrégiben az egyik menetrendszerű holoemlékezésen Bibi Netanjáhu miniszterelnök a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpont pódiumát használta ki az Irán elleni politikai hírverésre, amit egy Dudu művésznevű izraeli karikaturista szépen ki is figurázott.
Zoom
Bibi a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban: "Irán!" (Karikatúra: Dudu)
Most ugyanez a karikaturista Bibinét is a szögesdrót mögé tessékelte, miután a holokausztot a miniszterelnök neje is kihasználta egyéni, az ügyhöz nem kapcsolható cél elérése érdekében.
Zoom
Bibiné, a harmadik nemzedékes túlélő (Karikatúra: Dudu)
Zoom
"Harmadik nemzedékes holokauszt-túlélő vagyok, ezért nem dobok ki ételt." (Karikatúra: Dudu)
Zoom
"Szárá! Megkértelek, hogy ne érintsd nekem a holokausztot!" (Karikatúra: Dudu)
De legérdekesebb az, hogy Bibiné még hazudott is a jeruzsálemi bíróságon. Az egyik közösségi portálon Dudu karikatúrájához magyarázatként egy Oren Adler nevű izraeli közszereplő hozzáfűzi: "Ő (mármint Bibiné - H. J.) semmilyen nemzedékes holokauszt-túlélő, mert az apukája már a hatodik nemzedéket képviselte Izraelben, míg az édesanyja 1933-ban érkezett ebbe az országba." Később újságírói kérdésre válaszolva Szárá Netanjáhu helyesbített: "Édesapám valóban nem volt holokauszt-túlélő, de az egész családja benne volt (sic!) a holokausztban."
Hering J. - Kuruc.info