Bíróság elé állították a zimbabwei „vámpír gyilkosnak” nevezett személyt Masvingo városában. A hírek szerint 12 nőt erőszakolt és gyilkolt meg, majd kiszívta áldozatai vérét.
A 26 esztendős Alois Nduna a törvényszék előtt bevallotta a döbbenetes bűncselekmények elkövetését. A példátlan gyilkosságsorozat Zimbabwe középső és déli részén történt. A rendőrség egyelőre még vizsgálódik, ezért még csak egy emberölési ügyben emeltek ellene vádat.
Ndunga közölte a bírósággal, hogy ő sátánista, és azt mondták neki az „egyházában”, hogy a kiszívott vér „erősebbé fogja őt tenni”.
Az embernek nem nevezhető lény Langton Ndokera főbíró előtt felidézte, miként végzett a 26 éves Beauty Hove-val április 25-én: „Megragadtam a lányt, megharaptam a nyakán, utána pedig elkezdtem szívni a vérét, míg el nem vesztette az eszméletét. Miután összeesett, abbahagytam a vér kiszívását” – közölte az elmebeteg. Az előzetes meghallgatás nyomán a bíróság elrendelte fogva tartását május 26-ig.
A rendőrség egyelőre még vizsgálja, hogy tényleg Nduna követte-e el a Masvingóban és környékén, Hwange-ben és Bulawayóban történt gyilkosságokat.
A niggert a Zimbabwe középső részén található Mvuma városában egy éjszakai bárban tartóztatták le az elmúlt héten. Az egyik lap tudósítása szerint amikor a férfit a rendőrőrsre beszállították, a sokat látott rendőrök elszaladtak előle.
A térségben lakók körében nagy megkönnyebbülést váltott ki a férfi letartóztatása – jelentette egy helyi rádióállomás.
Perge Ottó - RadioVop - IB Times nyomán