Az Iszlám Állam és más iszlamista terrorszervezetek Szíria területének már több mint a felét ellenőrzésük alá vonták, s ahol megvetik a lábukat, elkezdik a lefejezéseket és egyéb középkori barbár cselekedetet. A kelet-szíriai Dír ez-Zor kormányzóságban tegnap RPG-vel végeztek ki egy ellenük harcoló tizenévest - jelenti az Er-Rákká Tudzbáh Bi-Számt (Er-Rákkát Csendesen Lemészárolják) nevű portál.

Az Iszlám Állam terroristája felmutatja az RPG-t
Az Iszlám Állam terroristái tegnap az észak-szíriai Dír ez-Zor kormányzóságban RPG-vel végeztek ki egy ellenük harcoló, elfogott fiatalembert. Az Ibráhím es-Sarídá nevű tizenéves a Szunni es-Su'ájtát nevű szunnita muszlim arab törzs tagja RPG-vel harcolt a kelet-szíriai Dír e-Zor kormányzóságot is hatalmába kerítő Iszlám Állam ellen, s ezért a terroristák úgy döntöttek, hogy ezzel a fegyverrel oltják ki az életét. A rögtönítélő bíróság verdiktjét a terroristák által végrehajtott lefejezéseket megörökítő fölvételeken gyakorta megjelenő szakállas, hosszú hajú férfi mondta ki.
A kelet-szíriai Dír ez-Zor kormányzóságban élő, mintegy 70 ezer főt számláló Szunni es-Su'ájtát szunnita törzs 2014 júliusa óta harcol a nemzetközi terroristákból összeállt Iszlám Állam ellen, harcosai azóta többször megütköztek vele, ám mindig alul maradtak. Az iszlamista terroristák tavaly augusztusban három nap leforgása alatt több mint 700 törzsi harcost fejeztek le, feszítettek keresztre és lőttek agyon.
A mostani hírhez mellékelt videón hallani lehet, amint az észak-afrikai (tunéziai vagy marokkói) arab dialektust beszélő terroristák egyike a kivégzés előtt és után fölszólítja a díszes társaságot "tákbír-ra", azaz Alláhu akbár mondásra.
J. El-Kudszi - Kuruc.info