Latakijja városban, a sí'ita 'alavita közösség "fővárosában", a hasonló nevű kormányzóság székhelyén, ma délelőtt pilóta nélküli felderítő repülő csapódott be egy lakóépületbe, majd a robbanást követően narancssárga füst terjengett a nyugat-szíriai kikötőváros légterében. A lakóépületben tartózkodók közül néhányan megsebesültek - jelenti az El-Mászdár nevű hírportál.
Zoom
Narancssárga színű füst terjeng Latákijjá fölött (Fotó: El-Mászdár)
Basár el-Ászád szíriai elnök és a sí'ita 'alavita vallási és népközösség központjának számító nyugat-szíriai Latákijjá városban ma délelőtt nagy hangerejű robbanás rázkódtatta meg a Földközi-tengerparti negyedeket. Az El-Mászdár (Hírforrás) nevű világhálós hírportál gyorshíre szerint a kormányzati és az államelnöki épületeknek is helyet adó nagyváros egyik lakóépületében pilóta nélküli felderítő repülő csapódott be, amelynek nyomán narancssárga füst terjengett a város légterében.
Szíriai katonai források elmondása szerint az erőteljes robbanás előidézőjét eleinte a lakóépület belsejében robbant bombának hitték, ám a videofölvételekből később kiderült, hogy azt egy pilóta nélküli drón becsapódása okozta. Latákijjában azt még nem tudják, hogy ki küldte a repülőt a város fölé. Katonai források azonban hangsúlyozták, hogy mintegy másfél hónappal ezelőtt, a Latákijjá kormányzóság területe fölé irányított, s a Szíriai Arab Hadsereg légvédelme által lelőtt első ilyen drónt az amerikai hadsereg indította útjára. Hírek szerint a pilóta nélküli repülő becsapódása következtében néhány ember megsebesült Latákijjában.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info