Lövöldözni kezdett egy tunéziai katona hétfőn a hadsereg egyik támaszpontján Tuniszban, a férfi hét bajtársát agyonlőtte, tízet pedig megsebesített, mielőtt végeztek vele.
A védelmi minisztérium közölte, a tizedes nem is viselhetett fegyvert, ugyanis családi és pszichológiai problémákkal küzdött, ezért nemrégiben áthelyezték és megvonták tőle a fegyverviselési engedélyt.
"Megtámadta egy késsel az egyik kollégáját és elvette tőle a fegyverét" - mondta a tárca szóvivője. Sajtóhírek szerint az ámokfutó ezt követően válogatás nélkül lőni kezdett a parlament közelében lévő bázison a katonákra.
A sebesülteket kórházba szállították, egyikük állapota válságos. A TAP helyi hírügynökség egészségügyi forrásokra hivatkozva korábban három halálos áldozatról írt.
A lövöldözés pánikot okozott a környéken, egy közeli iskolát kiürítettek. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a rendfenntartók átfésülték a környező utcákat és átkutattak egy mecsetet. A bázis felett katonai helikopterek köröztek.
"A hadsereg ura a helyzetnek" - ezt hangsúlyozta a fegyveres erők szóvivője. Hozzátette, hogy egyelőre nem tudni, mi lehetett a katona indítéka.
A belügyminisztérium szóvivője pedig azt közölte, hogy nem terrortámadásként kezelik a történteket.
(MTI)