Utolsó re­mény­ként utaz­tak kül­földre, de a fel­ké­szült, mű­té­tet végző or­vos­csa­pat he­lyett csak a mé­reg­drága vizs­gá­la­to­kat fi­zet­hették. A csa­ló­nak kö­szön­he­tően a Kiss csa­lád­nak 3 mil­lió fo­rintja és a re­mé­nye bánja az utat - írja a Ripost.
Másfél éves kora óta küzd egy nagyon ritka betegséggel a veszprémi Kiss Bálint, akinek egy úgynevezett idegdaganat növekszik az arcán, abban az ütemben, ahogy ő is nő. A család évek óta próbálkozik a megoldással, de egészen 2015-ig mindenhol azt mondták nekik, képtelenség kezelni ezt a speciális betegséget.
„A bal szeme nagyon rossz állapotban van, a légutait elzárhatja a daganat” – számolt be az édesanyja nemrég fia helyzetéről, elárulva, hogy korántsem csupán esztétikai, hanem lassan életmentő beavatkozásra lenne szüksége Bálintnak.
A család végül egy tel-avivi kórházból kapott jó híreket, ott azt ígérték, egy 8 millió forintos kezeléssel tudnak Bálinton segíteni. A 11 éves kisfiút azonban nem az előre beharangozott, felkészült orvoscsapat várta. „Előre elutaltuk a vizsgálatok árát. Azzal hitegettek minket, hogy csak menjünk ki, minden a legnagyobb rendben van, és elvégzik a műtéteket” – mesélte az anyuka, aki lassan 10 éve küzd kisfiáért. Mivel az úgynevezett idegdaganat folyamatosan növekszik, Bálint életveszélyes állapotba is kerülhet: a daganat az agya felé is húzódhat, elzárhatja a légutait, de bármelyik pillanatban meg is vakulhat.

Úton Izraelbe
„Szó sem volt sem orvosokról, sem vizsgálatokról” - idézte fel a bulvárlapnak Mariann, aki pünkösd hétfő reggelén ért haza végül Izraelből. „Több mint két hetet voltunk kint. Nem voltak előre leszervezve a vizsgálatok, hiába utaltuk át előre a szabott árat.

Még soronkívüliségért is felszámoltak egy komolyabb tételt, azzal a címszóval, hogy embereket kellett lefizetni, hogy hamarabb sorra kerüljünk.
Végül elkészültek a vizsgálatok, de az orvosi papírokat nem adták oda. Ugyanakkor közölték, hogy a műtéttel csak rosszabb lenne helyzet, mivel meglátásuk szerint 100 százalék, hogy Bálint arcidegbénulást kapna” – mondja letörten az édesanya, aki 2 hétig szűkösködött súlyosan beteg kisfiával Izraelben. 3 millió forintot fizetett végül, de semmi biztatót, sőt semmi újdonságot nem tudott meg Bálinttal kapcsolatban.
A zsidókkal kapcsolatban viszont annál többet - tesszük hozzá mi.