Megpróbált áttörni a Tour de France kerékpáros versenyen felállított kordonon egy autós, akire a párizsi rendőrök tüzet nyitottak.
A Daily Mail szerint az autós elmenekült. Az eset reggel 8 körül történt, a férfi autójával megkísérelt áttörni a kordonon. A rendőrök nem tudták elkapni, a férfi – akinek vélhetően egy társa is volt – szökésben van.
Zoom
A lövések a Concorde téren dördültek el
Ma tartják a Tour utolsó szakaszát, a versenyzőket nagy tömeg várja, ezért jelentős biztonsági erőfeszítéseket tettek. Franciaországban a Charlie Hebdo "szatirikus" lap elleni januári támadás óta egyébként is tartanak a merényletektől.
(HVG - Daily Mail nyomán)
Frissítés: A rendőrség szerint nem terrorista cselekmény, ez nap mint nap előfordul
A francia rendőrség rálőtt vasárnap reggel Párizs központjában egy személyautóra, amely áttörte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó szakaszának kordonját.
A vezető az autójával elmenekült a rendőrök elől, azóta is keresik. Az incidensben senki nem sérült meg.
Egy rendőrtiszt a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy az autós akciója nem a verseny ellen irányult, az nem volt terrorista cselekmény, igazoltatni akarták, de "egyszerűen csak nem engedelmeskedett a rendőrségnek, ami nap mint nap előfordul".
Az eset reggel 8 órakor történt a Concorde térnél, a versenyzők csak délután érnek oda.
(Híradó)