Izraelben ma délelőtt a parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében ezután kényszerítő eszközök alkalmazásával lehet mesterségesen táplálni a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országa börtöneiben raboskodó vagy bírósági tárgyalás nélkül, úgynevezett "adminisztratív letartóztatásban" levő, a törvénytelen eljárás és a fogva tartás körülményei ellen éhségsztrájkot folytató politikai foglyokat (itt nyilván kizárólag palesztinai arabokról van szó - H.J.) A törvény ellen tiltakoznak zsidók és palesztinok egyaránt - olvasható a Hádásot 2 hírportálon és Háárec világhálós kiadásában.
Zoom
Izraeli orvosnők tüntetése a kényszertáplálási törvény ellen
Binjámim Netanjáhu háborús bűnös izraeli miniszterelnök a törvényjavaslatot már egy esztendővel ezelőtt szerette volna megszavaztatni a Kneszetben, ám, mit ad Isten, a szavazás előtt néhány órával találták meg annak a három zsidó telepesnek a holttestét Hebron város közelében, amely ürügyet szolgáltatott a Gázai övezet elleni Szilárd sziklafok-hadművelet megindítására. De az időközben Izrael népe által ismét kormányra segített Likud s annak vezére, Bibi nem felejtette el a kényszertáplálást lehetővé tevő törvényjavaslatot, amelyet az izraeli zsidó és arab, valamint a széles körű nemzetközi tiltakozás ellenére néhány órával ezelőtt meg is szavaztak a Közel-Kelet legdemokratikusabb országának parlamenti képviselői.
A kényszertáplálást lehetővé tevő törvény megalkotói és szorgalmazói azzal az aljas és hazug magyarázattal igyekeznek igazolni a nemzetközileg is fölháborodást kiváltó tettüket, hogy a törvénnyel megfoszthatják a palesztin foglyokat, rabokat attól, hogy az éhségsztrájk fegyverével "zsarolják az izraeli hatóságokat s egyben megelőzi a palesztin lakosság zavargásait abban az esetben, ha a palesztin rabok éhségsztrájk következtében meghalnak." Az egyértelműen a palesztin politikai foglyok szellemének megtörésére megalkotott, "Az éhségsztrájk okozta károk megakadályozása" cinikus elnevezéssel illetett törvényjavaslatot a 120 tagú kneszet képviselő közül 46 megszavazta, 40 ellenezte.
Zoom
"Itt van Guantánamó"
Izraelben természetesen máris kiemelik a törvény "humánus" oldalát, így például azt: csak abban az esetben lehet a rabot kényszertáplásnak alávetni, miután az orvos véleménye szerint fennáll a valós veszélye annak, hogy az éhségsztrájk folytatása esetén a fogvatartott rövid időn meghalhat vagy súlyos, maradandó rokkantságot szenved." Izraelben a tisztességesebb orvosok már az elmúlt években is síkra szálltak a tervezett törvény ellen s most, miután az megszületett, azonnal reagáltak, a többi között dr. Leonyid Edelmann, az egészségügyi szakszervezet elnöke: "Több mint két esztendőn keresztül küzdöttünk a törvény ellen, elmondtuk véleményünket a kormánynak és a parlamentnek. Ez a törvény kárt okoz, teljesen felesleges s befeketíti Izrael törvénykezését. Kétségtelen, hogy egy orvosnak az orvosi etika szabályai szerint kell cselekednie, amelyet nem befolyásolhat az ilyen-olyan politikai koalíció. Az orvosi etika teljes mértékben megtiltja az orvosnak, hogy kivegye részét a kínzásokból, beleértve a minden szempontból kínzásnak számító, kényszerítő eszközökkel történő mesterséges táplálást is", idézi dr. Edelmann szavait a Háárec.
Zoom
A táplálékot visszautasító palesztin fogoly
Közben megérkezett az izraeli parlamentben a palesztin lakosságot képviselő Közös Lista nevű frakció hivatalos válasza, állásfoglalása is a törvény megszavazásáról: "Az izraeli kneszet jóváhagyta a palesztin fogvatartottak kínzását lehetővé tevő törvényjavaslatot. A törvény célja nem más, mint a palesztin foglyok legitim küzdelmének megtörése 'az éhségsztrájk okozta károk megakadályozása' ürügyén. Ez a törvény lehetővé teszi, hogy kegyetlenül és durván behatoljanak az ember testébe", szól a palesztin frakció közleménye.
Az 'Adálá Központ (Igazságosság, Egyenlőség) nevű, a palesztinok törvény előtti egyenlőségéért küzdő szervezet az izraeli törvényhozás legújabb húzására máris kiadott egy rövid nyilatkozatot: "Izrael Állam törvénykönyvébe most bekerült az éhségsztrájkot folytató személyek kínzását lehetővé tevő törvény. A kényszerítő eszközökkel kivitelezett mesterséges táplálást lehetővé tevő törvény célja az éhségsztrájkoló személy szellemének megtörése a saját teste autonómiájához való jogának megsértése által. Izrael Államnak több lehetősége is van az éhségsztrájkok megakadályozására, így például a bírósági döntés nélküli fogva tartások mellőzése, a palesztin foglyok börtönviszonyainak javítása. Ám Izrael ehelyett az orvosi etika szabályait és a nemzetközi törvényeket súlyosan megsértő, elvetendő utat választotta" - olvasható az 'Adálá Központ közleményében.
Zoom
Háder Adnán legutóbb 55 napig folytatott éhségsztrájkot
Mi pedig ismét kíváncsian várjuk a magyarországi zsidó megmondóembereknek, a másoknak erkölcsöt prédikálóknak az új izraeli törvénnyel kapcsolatos véleményét, horribile dictu, az elhatárolódásukat.
Hering J. - Kuruc.info