Németországban tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó szálláson. Vasrúddal mért csapások miatt sérült meg három ember. Az utóbbi napokban több más németországi befogadó állomáson is történt erőszakos összetűzés menedékkérők között.
Németországban ismét tömegverekedés volt egy menedékkérőket befogadó állomáson, ezúttal egy heidelbergi szálláson csaptak össze migránsok - közölte hétfőn a helyi rendőrség.
A közlemény szerint egy csoport koszovói és pakisztáni menedékkérő verekedett össze még vasárnap késő este, egyelőre ismeretlen okból.
Az összecsapásban megsérült két pakisztáni menedékkérő és a biztonsági szolgálat egyik munkatársa, mindhárman vasrúddal mért csapások miatt. A sérülteket a helyszínen látták el.
A rendőrök a környező rendőrőrsökről 13 autóval siettek a helyszínre, és kivezényeltek egy kutyás egységet is. Mire megérkeztek, a verekedésnek már nagyjából vége volt - áll a közleményben, amely szerint a hatóság súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.
Az utóbbi napokban több más befogadó állomáson is történt erőszakos összetűzés menedékkérők között. Drezdában és a türingiai Suhlban tömegverekedés tört ki, Bonnban pedig a rendőrség különleges bevetési egységének egyik különítménye tett ártalmatlanná egy késelő menedékkérőt.
(MTI)
Kapcsolódó: