Alig 72 órán belül jogerősen elítéltek egy ausztrál férfit, aki bántalmazott egy rendőrt Budapesten - közölte a Fővárosi Főügyészség.
A 21 éves férfit hivatalos személy elleni erőszak, illetve könnyű testi sértés miatt még az őrizet alatt, gyorsított eljárásban állították bíróság elé, amely 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását azonban két év próbaidőre felfüggesztették.
A férfi szombat este a Nagymező utcában az egyik ismerősével "olyan garázda jellegű magatartást tanúsított, ami miatt a járókelők rendőri segítséget kértek" - fogalmazott a főügyészség közleménye. A kiérkező szirénázó rendőrautó láttán az ausztrál férfi futásnak eredt, de a rendőrök utolérték egy közeli hostelben.
Az ausztrál ezek után ellenszegült a rendőri intézkedésnek, a felszólításoknak nem tett eleget, majd erőszakkal kiszabadította magát, és megpróbált kimenekülni az épületből. Megpróbálta az ajtót maga mögött bezárni, de az intézkedő rendőrnő az egyik lábát az ajtórésbe tette, hogy a menekülő ne tudja becsukni.
A férfi szándékosan háromszor is rácsapta az ajtót a rendőrnő lábára, aki megsérült. Az intézkedésnek még ezt követően is ellenálló férfit ezután megbilincselték, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.
(HVG nyomán)