Három hónap után bukkantak a tavaszi földrengés áldozatainak maradványaira Nepálban: a 17 ember testrészeit az eső mosta ki a romok alól – közölték szerdán a nepáli hatóságok.
Az áldozatok még az április 25-i földrengésben haltak meg Langtang faluban. A települést és az annak otthont adó völgyet teljesen betemette egy földcsuszamlás. A csapást közvetlenül követő mentéskor 197 holttest került elő, 134 embert pedig eltűntnek nyilvánítottak. A mostani tartós eső feltehetően hozzájuk tartozó karokat, lábakat és más testrészeket mosott a felszínre.
Egyelőre nem tudni, hogy pontosan kikét: falubelieké, vagy túrázókét. A testrészeket Katmanduba szállítják azonosításra, de ez késedelmet szenved, mert szerdán az eső és a köd megakadályozta légi jármű eljutását a környékre. Közúton legalább két napig tartana eljutni a településre, annyira megrongálódtak az utak, jóllehet Langtang mindössze 60 kilométerre van Katmandutól, Nepál fővárosától.
Az országot áprilisban és májusban két erős földrengés sújtotta, amelyek csaknem 9 ezer ember halálát okozták. Nepált korábban még nem érte ennyire súlyos katasztrófa.
(MTI)