Ciszjordániai zsidó telepeken végzett házkutatások során több gyanúsítottat őrizetbe vett vasárnap kora reggel az izraeli rendőrség a gyújtogatásban meghalt palesztin kisgyermek és apja gyilkosai után kutatva.
Július 31-én a másfél éves Ali életét vesztette, amikor álarcos zsidók Molotov-koktélt dobtak egy házra a megszállt Ciszjordániában fekvő, zsidó telepek által körülvett Dúma faluban. Apja szombaton halt bele sérüléseibe. A férfi 26 éves feleségét és négyéves fiukat továbbra is kórházban ápolják. A férfi szombat este megtartott temetésén több ezren vettek részt Ciszjordániában.
A támadást követően az izraeli kormány szigorú intézkedéseket rendelt el a zsidó szélsőségesek ellen - írja az MTI. Ez magyarul annyit tesz, hogy - a nemzetközi közvéleménynek szánt látszatfelháborodáson túl - Közel-Kelet egyetlen demokráciája fontolóra veszi, hogy zsidókkal szemben is alkalmazza a vádemelés nélküli határozatlan ideig tartó fogva tartás intézményét, amit eddig (természetesen faji alapon) kizárólag a palesztinok ellen rendelhettek el.
Frissítés: Izraeli lapértesülések szerint tegnap reggel valóban letartóztattak kilenc zsidó telepest Ciszjordániában, s közülük kettőt, Ávitár Szlonimot és Méír Ettingert (az utóbbi Méír Kaháná unokája) eddig csak az arabok számára fenntartott "adminisztratív letartóztatásba" helyezték. A többiek többségét már tegnap szabadlábra helyezték. Szó nincs arról, hogy valakit is gyanúsítanának a halálos gyújtogatással. Nemsokára mindnyájukat elengedik.
(Kuruc.info - MTI nyomán)