Egy izraeli súlyosan megsebesült egy újabb hebroni késes merényletben hétfőn, a támadót az izraeli biztonsági erők agyonlőtték – jelentette az izraeli média.
A palesztin merénylő késével egy negyvenéves izraelit sebesített meg súlyosan a pátriárkák sírjánál. A helyszínen szolgáló izraeli határőregység katonái lőtték agyon a támadót.
Az izraeli mentőszolgálat közölte, hogy a felsőtestén sebesült férfit egy jeruzsálemi kórházba szállították.
Legutóbb vasárnap este Jeruzsálemben történt késeléses merénylet, ahol egy rendőr és egy hatvanöt éves járókelő megsebesült. Egy férfi azután szenvedett könnyebb sérüléseket, hogy egy autó elgázolta, miközben a merénylő elől menekült. A késelőt ott is agyonlőtték a biztonsági erők.
Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a hasonló támadások a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között.
A támadások kiváltó oka az volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakot palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.
(MTI nyomán)