Hivatalában találkozott a palesztin elnök olyan merénylők rokonaival, akiket izraeliek elleni támadásokban lőtt le a zsidó állam hadserege. A családok azt kérték Mahmúd Abbásztól, hogy védje meg őket a megtorlásoktól.
Szerda délután a palesztin elnök rámalláhi hivatalában fogadta tizenegy merénylő rokonait, akik Izraeltől még nem kapták meg szeretteik holttestét.
A találkozón a merénylők családtagjai arra kérték Abbászt, hogy gyakoroljon nyomást az izraeli hatóságokra, és próbálja meg elérni, hogy Jeruzsálem adja át a holttesteket.
Abbász azt válaszolta, hogy mindent elkövetnek a földi maradványok kiadatása ügyében, hogy csökkentsék a rokonság fájdalmát - írta a Ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.
A palesztin elnök a palesztin hivatalos hírügynökség tudósítása szerint Abbász a találkozón mártíroknak nevezte a merénylőket.
A családok Abbász segítségét kérték házaik védelmében is, ugyanis Izrael válaszul a terrorakciókra lerombolja a merénylők otthonait, és ezt már meg is tették a palesztin elnökkel találkozó csoport több tagjánál.
(MTI nyomán)