Őrizetbe vettek egy tizenhét éves fiatalt a västerviki menekültszállóban Svédország déli részén. A "fiú" egy idősebb migránst szúrt hason kedd este.
A fiatal férfi súlyosan megsebesítette 32 éves lakótársát, akit azonnal az intenzív osztályra szállítottak a svéd mentősök.
Az áldozatról még nem közöltek pontos információkat, csak annyit lehet tudni, hogy ő is a menekültszállón élt - írja a The Local hírportál.
A rendőrség szóvivője szerda reggel közölte a TT svéd hírügynökséggel, hogy elkezdték a támadó kihallgatását, de eddig csak egy rövid beszélgetésre volt idejük a fiatal "fiúval".
Két héttel korábban is hasonló támadás történt egy tizenévesek számára fenntartott menekültszállón. Akkor a 22 éves Alexandra Mezhert szúrta le egy migráns. A lány nem élte túl a támadást, válaszul az utcára vonultak a bevándorlásellenes hazafiak.
A rendőrség ezen a héten olyan statisztikákkal próbálta meg csillapítani a kedélyeket, amelyek azt "bizonyítják" , hogy a Svédországban elkövetett bűncselekményeknek csupán 1 százaléka kapcsolható "menekültekhez". Hihető, nem?
(Híradó korrigálva)