Valószínűleg közös öngyilkosságot követett el két 15 éves lány egy arizonai középiskolában.
A rendőrség első vizsgálatai szerint az történhetett, hogy az egyik lelőtte a másikat, majd magával is végzett. Az eset Glendale város Independence High School nevű iskolájában történt, a büfé környékén, szemtanúk nélkül. Az egyik lány egy lövéssel megölte a másikat, majd eggyel saját magát. A pisztoly ott hevert mellettük.
"A nyomozók által összegyűjtött információkból az derül ki, hogy a lányok nagyon jó barátnők voltak, valószínűleg szerelmi viszonyuk volt egymással" - közölte a városi rendőrkapitányság szóvivője helyi idő szerint péntek este. A két diáklány kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
(MTI)
Korábban írtuk: Lőtt sérülésekkel találták meg két 15 éves diáklány holttestét egy arizonai iskolában
Még nem tudni, pontosan milyen körülmények között halt meg az a két 15 éves diáklány, akiket az ebédlőnél találtak holtan az arizonai Glendale egyik középiskolájában. Mindkettőjüknek lőtt sérülései voltak. Az iskolát lezárták, a diákokat nem engedték ki az épületből, de a rendőrség szerint mindenki biztonságban van.
A lövések helyi idő szerint reggel 8 óra körül dördültek el az iskolában. A lányok holtteste mellett egy fegyvert találtak. Az eddigi hírek szerint a rendőrség nem adott ki körözést, és úgy tudni, egyelőre nem zárták ki az öngyilkosság lehetőségét sem.
A rendőrök a reggeli riasztás után két percen belül a helyszínre értek. Szóvivőjük egyelőre csak a két lány halálát erősítette meg, illetve azt, hogy nem köröznek senkit az ügyben. Egy kérdésre azt válaszolta, hogy szemtanúkról sem tudnak, valószínűleg senki nem járt az ebédlőnél, amikor a lövések eldördültek.
Beszámolók szerint a középiskolánál több tucat rendőrautót, valamint tűzoltóautókat láttak. Az intézményben körülbelül kétezer diák tanul. Az épületet a hatóságok lezárták, a tanulók bent vannak, de a szülőket megnyugtatták, hogy senkinek nem esett baja közülük. Kint több mint 150 aggódó szülő gyűlt össze, és várják a híreket.
Az iskola szóvivője ugyancsak megerősítette, hogy lezárták az épületet, de bent nem lövöldöznek, és a rendőrség vizsgálja a reggeli tragédia körülményeit. A rendőrség és az iskola is részvétét fejezte ki az elhunyt diáklányok hozzátartozóinak – derül ki a The Daily Mail összefoglalójából.
Korábban írtuk: Halálos lövöldözés egy arizonai iskolában
Legalább egy halottja van a pénteki lövöldözésnek az Arizona állambeli Glendale egyik középiskolájában.
Lövöldözés volt egy Arizona állambeli középiskolában. Két embert ért lövés, egyikük nem élte túl a támadást. Az iskolát rendőrségi kordonnal lezárták, de a rendőrségi jelentések szerint már nincsenek veszélyben a tanulók.
(Híradó - RT)