Cigányasszonyok petárdákat sütöttek el Párizs metrórendszerében, hogy a tömeg pánikba essen, azt gondolván, hogy egy újabb, az Iszlám Állam által elkövetett borzalmas tömegmészárlás van kibontakozóban - számol be róla a brit Express. Az aljas művelet után kialakult zűrzavarban aztán körbejártak és egyszerűen kirabolták a turistákat. Kizsebeléssel szabadították meg őket értékeiktől, miközben azok - életüket mentendő - menekülőre fogták.
Zoom
Álterrortámadás Párizsban - igazi cigány aljasság
Négy fiatal cigány nőt - melyek mindegyike Párizs hírhedt cigány közösségéből való - azóta a francia rendőrség letartóztatott. Szemtanúk leírták, hogy a visszataszító incidens hogyan bontakozott ki a Tuileries nevű metróállomáson, ami igen népszerű a turisták körében, mivel ez szolgálja ki a világhírű Louvre Múzeum közlekedését. A cigánybanda feltételezhetően egy petárdasorozatot indított el délelőtt fél 12 környékén, ami a metróállomáshoz tartozó zárt terekben a puskaropogáshoz rémisztően hasonló hangot hallatott és visszhangzott.
Zoom
"Párizsnak nagy gondja van a roma bűnbandákkal" - az Express eredeti képaláírása
Egy szemtanú azt mondta: “Teljes volt a káosz. Úgy hangzott, mintha egy nagyszabású incidens lett volna kibontakozóban. Mindenki megrémült. Láttuk, amint cigány zsebesbandák a Louvre környékén ólálkodnak, és világos volt, hogy ők voltak mindemögött is. Az emberek csak menekülni akartak, és a cigányok kihasználták a zűrzavart, hogy elszedjék pénzüket és ingóságaikat."
Zoom
Párizs még nem heverte ki a novemberi terrortámadást - a cigányok sem épp a sebek begyógyításával voltak elfoglalva
Mutatványuk annak a múlt év novemberében történt terrortámadásnak a fényében a legvisszataszítóbb, melyben 130 embert mészároltak le mohamedán terroristák, akik bárokat, egy színházat és a Stade de France futballstadiont vették célpontba. Párizsban azóta is pattanásig feszültek az idegek, mely megemelt biztonsági jelenléttel és érzékelhető nyugtalansággal jár a városlakók és az odalátogató turisták körében.
Két férfi, akit a tett kitervelőjének vélnek, a helyszínről elmenekült, és még szabadlábon vannak.
Úgy vélik, ez az érzéketlen galeri lehet egy szombati, ehhez hasonló incidens mögött is.
Zoom
Szemtanúk szerint a cigánybanda direkt a népszerű turistacélpontra támadt
A négy őrizetbe vett cigányasszonyt mások életének veszélyeztetésével, tömegközlekedési csomópontban elkövetett, előre megfontolt csoportos erőszakkal és rongálás kísérletével fogják megvádolni.
A francia fővárosnak egyre fokozódó problémát jelentenek a cigány bűnbandák, akik nőket és gyakran fiatal gyerekeket is utcára küldenek, hogy koldusnak tettessék magukat. Némelyek még rokkantságot is színlelnek, hogy elnyerjék mások együttérzését, de amint a turisták túl közel mennek hozzájuk, és alábbhagynak az elővigyázatossággal, lecsapnak rájuk, és megszabadítják őket pénzüktől és értékeiktől.
Perge Ottó - Express nyomán