Tizennyolc kubai bevándorlót mentett meg egy luxus óceánjáró hajó Florida partjainál, a Kubából az Egyesült Államokba tartó migránsok elmondása szerint kilenc társuk életét vesztette huszonkét napig tartó útjuk során - közölte az amerikai parti őrség.
A hatóságok közlése szerint a bevándorlókat pénteken vette fedélzetére a Royal Caribbeans cég Brilliance of the Seas nevű, 90 ezer tonnás utasszállító hajója Marco szigetétől nyugatra. A hajó a következő állomásán, a mexikói Cozumel kikötőben teszi partra a kubaiakat.
A túlélők súlyos kiszáradástól szenvedtek, és azt mondták, kilenc társuk korábban meghalt. A parti őrség nem tudta megerősíteni az elhangzottakat.

Az amerikai hatóságok a héten két alkalommal fogtak el összesen további negyvenkét bevándorlót, akiket a parti őrség pénteken visszaszállított Kubába.
Barack Obama amerikai elnöknek a kubai-amerikai viszony normalizálásáról szóló, 2014. decemberi bejelentése óta kubaiak ezrei áramlanak az Egyesült Államokba.
Obama vasárnap háromnapos látogatásra érkezik a szigetországba. Az 1959-es kubai forradalom győzelme óta ő lesz az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki Kubába utazik.
(MTI)