Új felvételen nézhető végig, ahogy egy terrorelhárítási akcióban megsebesítik, majd elkapják a párizsi merényletek egyik gyanúsítottját és társát.
Zoom
Mint ismert, egy nagyszabású terrorellenes akció során a brüsszeli Molenbeek negyedben március 18-án elfogták a novemberi párizsi merényletek egyik fő gyanúsítottját, Salah Abdeslamot és egy társát, Amine Choukrit.
Az iTÉLÉ most egy új felvételt közölt az akcióról. Ezen jól látszik, hogy először egy nő menekült ki a házból, akit azonnal kihallgattak. Később futott ki az épületből Salah Abdeslam, akit azonnal meglőttek. Később társát, Choukrit is elfogták, akit térdlövéssel kényszerítettek megadásra.
Később kiderült, hogy Salah Abdeslam azt állította brüsszeli kihallgatásán, hogy a Stade de France nemzeti stadionnál a terrortámadás estéjén fel akarta robbantani magát, de az utolsó pillanatban visszakozott – mondta szombaton Francois Molins párizsi főügyész.
"Az első nyilatkozatai, amelyeket óvatosan kell kezelni, egy sor kérdést vetnek fel, amelyeket Salah Abdeslamnak meg kell majd magyaráznia" – hangsúlyozta az ügyész párizsi sajtótájékoztatóján.
A francia igazságügyi miniszter jelezte, hogy Abdeslam ellen az őrizetbe vétele után Franciaország kiadott egy újabb európai elfogatóparancsot, kiegészítendő az elsőt. A másodikban minden ellene felhozott vád szerepel, és ennek értelmében a belgiumi vádakért is Franciaországban felelhet.
(HVG)