Az Egyesült Államok szófiai nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, hogy kerüljék a bolgár főváros Hotel Pliska nevű körzetét.
"Az amerikai nagykövetség információkat kapott egy lehetséges (terror)fenyegetésről, ami - egy vagy több - meg nem nevezett buszjárat ellen irányul a Hotel Pliska térségében" – olvasható a követség Facebook közösségi oldalán késő szerdán megjelent közleményében. Egy követségi szóvivő megerősítette, hogy a nyilatkozat hiteles, ugyanakkor nem közölt további részleteket a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.
Georgi Kosztov, a bolgár belügyi tárca főtitkára ezzel kapcsolatosan hangsúlyozta: "A figyelmeztetést ellenőrizzük, ugyanakkor hivatalos fenyegetést jelenleg nem regisztráltunk, viszont a biztonsági intézkedéseket megszigorítottuk. Úgy véljük, nincs közvetlen fenyegetés a lakosságra nézve".
Jordanka Fandakova, Szófia főpolgármestere elmondta, hogy a rendőrség fokozta jelenlétét a bolgár fővárosban.
A Reuters angol hírügynökség szerint az érintett területen az élet normális kerékvágásban folyik, a buszjáratok pedig menetrendjüknek megfelelően közlekednek.
(MTI)