A Közel-Kelet egyetlen demokráciájának "védelmi" ereje, ami köztudottan a világ legerkölcsösebb hadserege, megszállók általi kegyelmet gyakorolt egy megsebesített palesztin felett, mikor a földön fekvő, magatehetetlen embert egy - a "védelmi" miniszter megfogalmazása szerint - forróvérű "katona" egy jól irányzott lövéssel megszabadította a kínoktól, és elküldte közös ősapjukhoz egy kis eszmecserére.
Nagycsütörtök délutánján a nyílt utcán végzett ki egy izraeli katona egy elfogott palesztint Hebronban – derül ki a CNN tudósításából. A 21 éves férfi egy társával együtt néhány perccel korábban egy késes támadást hajtott végre, ebben egy izraeli katona megsérült.
Zoom
A videón látható, hogy az egyik katona felemeli fegyverét és a földön fekvő Ramzi Tamimira céloz. A katona társai, felettesei látják mindezt, ám semmit nem tesznek ellene, sőt a kivégzés után egykedvű unalommal folytatják rutintvékenységüket, pl. békésen telefonálgatnak.
A felvételt nyilvánosságra kerülése után az izraeli "védelmi" miniszter elítélte a történteket. Mose Jaalon szerint elfogadhatatlan, hogy egy katona ennyire elveszítse önkontrollját, még akkor is, ha dühtől "forr a vére". Mindez ellentétes az izraeli hadsereg értékeivel – hazudta.
A palesztin egészségügyi miniszter háborús bűnként beszélt a történtekről, nemzetközi védelmet követelve a palesztinok számára.
Az október elseje óta elkövetett késes merényletek 28 izraeli - és egy-egy amerikai, eritreai és szudáni - áldozatára 183 palesztin halott volt az izraeli biztonsági erők válasza a március eleji adatok szerint. A támadások kiváltó oka az volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. Persze a zsidó állam szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai szítják. Palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.
(Kuruc.info - Index - CNN nyomán)
Kapcsolódó: