Tíz évvel lenne magasabb a lakosság átlagéletkora, betöltetlen maradna a szociális álláshelyek kétharmada, és még egyéb iszonyatos adatokkal is számolni lehetne, ha nem lennének az osztrák fővárosban bevándorlók - riogat egy tanulmány.
Az osztrák (?) főváros lakóinak több mint fele (52%) idegen, persze ezt csak úgy szabad megfogalmazni, hogy "bevándorló háttérrel rendelkezik". Így szinte biztos, hogy a Bécsi Egyetem Szociológiai Intézetének migránssimogató tanulmányát is idegenek készítették. A tanulmány azt vizsgálta, milyen lenne a bécsiek élete, ha egy csapásra eltűnnének a bevándorlók az osztrák fővárosból.
Ha nem lennének bevándorlók, nemcsak a "sokszínűség" (valamiért ez pozitív töltetű fogalom a demokratáknál - a szerk.) tűnne el, de számos más kellemetlenséggel is szembe kellene nézniük a bécsieknek. A lakosság átlagéletkora például 35,5 év helyett 45,5 év lenne és minden negyedik bécsi társ nélkül maradna. Üresen állna 230 ezer lakás, és 140 ezer háztartásban eggyel kevesebben élnének.
Zoom
Ma már így imádkoznak a bécsi Szent István-székesegyház előtt
Nemcsak öregebb és magányosabb lenne a bécsi társadalom, hanem tehetetlenebb is – írja a Bécsben, idegenek által készített tanulmány. A szociális szakmákban dolgozók 65,5 százaléka bevándorló családból származik, nélkülük az álláshelyek kétharmada betöltetlen maradna.
A Bécsben működő takarítócégek alkalmazottainak 93,6 százaléka bevándorló, ami érthető is, hiszen ez a maximum, amit rájuk lehetne bízni, de nagyobb veszélyt jósol, hogy a rendvédelmi és a biztonsági szerveknél az állások mintegy 60 százalékát is az idegenek töltik be.
Ahol némi képzettségre is szükség van, mint például a közigazgatásban, az hagyományosan az osztrákok felségterülete maradt. A bevándorlóknak sajnos így is sok, 27 százaléka tudott közszolgaként elhelyezkedni Bécsben.
A tanulmány szintén átokként jeleníti meg, hogy nem lehetne minden sarkon kebabot, pizzát vagy sült tésztát venni. Ráadásul eltűnne Bécsből 508 kínai étterem is.
Hogy mennyit érne meg az őslakosoknak egy terrormentes, nyugodt élet, arról nem szól a Bécsi Egyetem tanulmánya.
(Origó - HVG nyomán)