Mostantól tilos röntgensugárral átvilágítani a francia kikötőket elhagyó teherautókat, mivel attól tartanak a hatóságok, hogy a portéka közt megbújó emberek egészségére káros lehet a sugárzás. Az átvizsgálás ezentúl a csempészett árukra korlátozódik - írja a Daily Mail a teherautók átvilágításával megbízott szervezet szóvivőjének elmondásai alapján.

Lucy Moreton, a brit bevándorlásügyi szervezet kikötőknél munkálkodó szóvivője elmondta a The Times brit újságnak, hogy a franciák nem engedik meg a brit őröknek, hogy olyan eszközöket használjanak a rakomány átvilágításában, amely jelezné, ha esetleg egy illegális bevándorló bújna meg az áruk között.
Arról is panaszkodott, hogy a most használt eszközökkel nagyon hosszú időbe telik a teherautók vizsgálata, olykor több mint egy óráig tart.
A szóvivő szerint gazdasági megfontolásból két hétnél nem fog tovább tartani a fokozott terrorkészültség a kikötőknél. Párizs után is ennyi ideig tartott - tette hozzá.
A britek csütörtökön engedtek szabadon 24 olyan bevándorlót, akik szintén teherautók potyautasaiként érkeztek Franciaországból. A kisebb csoport már útban van a brit menedékkérelmeket regisztráló központ felé.
(Híradó - Daily Mail nyomán)