Véres konfliktus játszódott le a Belgrádban levő líbiai-arab iskolában. Sultan G. (18) karót ütött Isi M. (15) Horvátországban dolgozó líbiai diplomata fiának a mellkasába.
A két hittestvér tinédzser állítólag valamilyen vallási jellegű témán kapott össze. A vita végül tettlegességig fajult. Pontosabban: a két diák először megbeszélte, hogy ököllel dönti el az összetűzés végkimenetelét.

A belgrádi líbiai-arab iskola
A párbajra az iskola épülete előtt került sor. A "meccsnek" azonban nem egy jobbegyenes vagy egy balhorog vetett véget, ugyanis Sultan G. bunyó közben hirtelen felkapott egy fakarót, amelyet Isi M. mellkasába szúrt. A karó mélyen behatolt az áldozat mellkasába, de szerencséjére nem érintette a szívét. A kórházban sikerült stabilizálni az állapotát.
Kis híján még egy áldozata lett a véres incidensnek.
Egy kilencéves kislány ugyanis annyira megrémült az ifjú muzulmánok "koccanásának" a látványától, hogy kiszaladt az úttestre, ahol elsodorta egy autó. A személygépkocsi vezetője a líbiai nagykövetség alkalmazottja volt. A kislány könnyebb sérüléseket szenvedett.
(Délhír - Blic nyomán)