Asad Shah 40 éves pakisztáni trafikos elkövette az ősbűnt, amit még a béke vallása sem tolerálhat: az iszlám által prófétának tartott Jézust méltatta, és boldog húsvétot kívánt a keresztényeknek. A pakisztáni bevándorlóval ez nem Ázsiában történt meg, hanem a valaha keresztény Skóciában, azon belül Glasgow-ban.
Zoom
Asad Shah számára halálosnak bizonyult a naivitása
A gyilkosság elkövetője vélhetően egy 32 éves szakállas muszlim lehet, aki órákkal az ominózus Facebook-bejegyzés után megpróbálta kiigazítani hittársa eltévelyedését, aki a trafikba belépve először anyanyelvén beszélt a trafikossal, majd az "áruló" fejét támadta konyakésével, 30 szúrásig jutva folytatva munkáját. A biztonság kedvéért meg is taposta a fejét.
Egy szemtanú szerint Shah segítségére a szomszédban dolgozó fivére sietett, és a gyilkost már a megtámadott vérző mellkasán ülve, ott röhögve találta meg. Ezután kiszabadította az áldozatot, az iszlamista támadó eközben megesebesítette a vállán a késével. A buszmegállóig sikerült ugyan sikerült kitámogatnia testvérét, de az ott összerogyott. Szenvedései a kórházban értek véget, ahol belehalt sérüléseibe.
 
Zoom
A végzetes hiba
Shah korábban egy naiv videót is közzé tett, amelyben Brüsszel terrortámadások kapcsán azt közölte:"Mi nem a többi emberrel harcolni jöttünk, vagy azért, hogy vérenzést rendezzünk."
A lemészárolt trafikosért százak virrasztottak, akikhez a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon is csatlakozott. Mi legalább ennyire kesergünk Európa sorsán.
(Kuruc.info - Daily Mail nyomán)