Nagypénteken bombariadó volt a felső-ausztriai Ansfelden városban. Korábban ismeretlenek a templom falára rossz németséggel kiírták: „Megölünk minden keresztény disznót” - írja a felső-ausztriai Wochen Blick. Ansfelden város polgármestere viszont a saját népe körében „egyre fokozódó” rasszizmus ellen indított kampányt a Facebook-oldalán. A szelíd és alázatos migránsok Ansfeldben is egyre többen vannak, s a fényképzőgépek láttán sosem felejtik el fölmutatni győzelmük jelét, a „V” betűt. Vajon kik felett aratják a győzelmet?
Zoom
„Megölünk minden keresztény disznót” (fotó: Kerschbaummayr)
A felső-ausztriai Ansfelden város Haid nevű településrészében március 25-én, nagypénteken (!) reggel bombariadó volt a helyi római katolikus templomban. Haid-Ansfeldben 1964-ben szentelték fel az autópálya-templomnak (Autobahnkirche) is nevezett Mária mennybevitele és Szent Pál-templomot, nem messze attól a helytől, ahol az 1945-ös összeomlás után több tízezer német menekültet helyeztek el a Szudéta-vidékről (Sudetenland), a Bánságból, Erdélyből és Csonka- Magyarország különböző vidékeiről. A tábor 1951-ig állt fenn, s az egykori menekültek azonban nem követelőztek, hanem új településrészeket, ipari negyedeket építettek kétkezi munkával Ansfelden város településrészeiben.
Zoom
Josef Pichler plébános a nagypénteki hirdetménnyel (fotó: Kerschbaummayr)
Josef Pichler plébános, a fentebb említett Haid településrészi Mária mennybevitele és Szent Pál titulusú autópálya-templom lelkésze nagypénteken reggel szomorúan mutatta meg a sajtó munkatársainak a temploma ajtajára kiragasztott felhívást, amely magyarul így hangzik: „A templom ma napközben sajnos zárva lesz. Az esti mise 19 órakor kezdődik. Köszönet a megértésükért.” Pichler plébános 1985-től szolgál a valamikor önálló település, Haid plébániatemplomában, s a felső-ausztriai Wochen Blick munkatársának elmondja, hogy amióta a „menekültek” Haid-Ansfeldenben is megjelentek, már többször is volt bombariadó, s a templom falát gyalázkodó és fenyegető feliratokkal mocskolták be. Az egyik ilyen felirat néhány hónappal ezelőttről némi német helyesírási hibával ezt üzeni az eszement willkommenezőknek (Isten hozottozóknak): „Megölünk minden keresztény disznót.”
Zoom
Manfred Baumberger polgármester a megválasztóinak rasszizmusa ellen (fotó: Facebook)
Haid-Ansfeldenben, a zenei romantika egyik legnagyobb komponistája, orgonaművésze, Joseph Anton Bruckner szülőhelyén manapság olyan településvezetők vannak, akik egymással versengve igyekeznek minél inkább kiszolgálni az erőszakoskodó, követelőző migránsokat, a kulturális, nyelvi és vallási integrációra „természetesen” egyáltalán nem hajlandó sáskahadat. Manfred Baumberger, a közel 18 ezres Ansfelden „vollidiot” polgármestere három nappal a nagypénteki bombariadó előtt, illetve a templomfalon hagyott korábbi gyalázkodó feliratok után, március 21-én, a „rasszizmus elleni világnapon” a Facebook-oldalán magánkampányt indított saját népe „egyre fokozódó” idegengyűlölete ellen. Fényképet is kitett magáról, amint a hivatalában a rasszizmust elutasító táblával pózol. Közben a sáskahad a győzelmüket demonstráló „V” betűt nyomják az arcunkba.
Zoom
Alázatos „menekültek” Ansfeldenben is „V”-t mutatnak. Vajon kiket győztek le? (Középütt kék ingben, zakóban a polgármester)
Hering J. - Kuruc.info