Terrorista támadás tervezésének gyanújával őrizetbe vett a holland rendőrség egy férfit Rotterdamban. A 32 éves gyanúsított elfogását a francia hatóságok kérték. Feltételezésük szerint társaival egy Párizs körzetében lévő célpont ellen terveztek támadást. A gyanúsítottat várhatóan rövid időn belül átadják Franciaországnak. Egy másik férfi, Reda Kriket csütörtökön került őrizetbe ugyanezzel a terrorista tervvel kapcsolatban. Az ügy pikantériája, hogy az MTI eredeti hírében mindkét elfogottat franciának nevezi.
Terrorista támadás tervezésének gyanújával őrizetbe vett a holland rendőrség egy "francia" férfit vasárnap Rotterdamban. A gyanúsított elfogását a francia hatóságok kérték - tudatta a holland ügyészség.
Francia feltételezések szerint a 32 éves férfinak része volt egy terrorista támadás tervének kidolgozásában, amelyet egy Párizs körzetében lévő célpont ellen terveztek. A gyanúsítottat - akinek nevét nem hozták nyilvánosságra - várhatóan igen hamar átadják Franciaországnak.

Eddig a franciák szaga volt barna, de már a színük is
Egy másik "francia" férfi, Reda Kriket csütörtökön került rács mögé ugyanezzel a terrorista tervvel kapcsolatban. A párizsi ügyészség szerint a nyomozás eddig nem tárt fel összefüggést Kriket és a hét eleji brüsszeli, továbbá a tavaly őszi párizsi merényletek között.
(MTI nyomán)