Alig hogy sikerült az FBI-nak feltörnie a San Bernardinó-i terrorista telefonját, máris továbbadja a megszerzett tudást.
Sokáig úgy tűnt, nem boldogul az FBI a San Bernardinó-i terrorista telefonjának feltörésével, az Apple pedig – precedenstől tartva és a felhasználók biztonságára, adatik védelmére hivatkozva – megtagadta a segítséget.
Azután a hét elején felröppent a hír, hogy sikerrel járt az FBI, hozzáfért az iPhone 5c-ben tárolt adatokhoz, bár hogy ezt szoftveres vagy hardveres módszerrel érte-e el, arról egyelőre nem tudni.
A frissen szerzett tudást, úgy tűnik, nem sokáig tartotta meg magának a kormányzati szerv, és – adta hírül a Los Angeles Times – beleegyezett abba, hogy segít az arkansasi ügyészeknek hozzáférni egy kettős gyilkosság gyanúsítottjainak iPhone 6 és iPod készülékéhez. A hírt az FBI washingtoni szóvivője nem kommentálta.
Mindenesetre most fordult a kocka, és míg korábban az FBI kért/követelt az Apple-től, most az almás cég szeretné, ha felfednék az iPhone sebezhetőségét (annak veszik ugyanis az adatokhoz való hozzáférés lehetőségét), hogy befoltozhassák a biztonsági rést. Ráadásul ezt kifejezetten megígérték a felhasználóknak.
(HVG)