Egy magánkézben lévő német vasúttársaság visszaállítja a női kocsikat Lipcse és Chemnitz között. Az internetes portál azt is megemlíti, hogy többek közt Japánban, Indiában és Brazíliában is léteznek hasonló intézkedések, ám nyugati városokban évtizedek óta nem fordult elő.
Zoom
Bár kézenfekvőnek tűnnek az összefüggés, hogy a német nők betolakodók általi szüntelen zaklatása váltotta ki a vasúttársaság döntését, a Mitteldeutsche Regiobahn tagadta, hogy döntésüknek köze lenne a zaklatásokhoz, csupán „biztonságosabb” és „kellemesebb” környezetet szeretnének biztosítani az utazni vágyó hölgyek és gyerekek számára azáltal, hogy férfiak nem léphetnek be a vagonokba.
A női kocsik közvetlenül a mozdony után fognak következni, és csak nők és gyerekek utazhatnak rajta. A kezdeményezés egyelőre csak kísérleti jellegű, de ha beválik, lehetséges, hogy más vonalakra is kiterjesztik.
A németországi aberrált feministák persze máris bírálták az intézkedést, ami szerintük "korlátozza a nők jogait azáltal, hogy nem választhatnak maguknak bárhol ülőhelyet" (és azzal együtt egy kis muszlim együttlétre vágyó Mohamedet).
(Nymag - HVG nyomán)